У Рівненській області рятувальники врятували від знищення вогнем господарську будівлю та відвернули загрозу перекидання полум’я на житловий будинок

У Рівненській області рятувальники врятували від знищення вогнем господарську будівлю та відвернули загрозу перекидання полум’я на житловий будинок

07.11.14 14:17 0 560
6 листопада о 12:03 в чергову службу Головного управління ДСНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві за адресою: с. Городок, вул.Зарічна,5 Рівненського району.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне у складі двох відділень. По прибуттю на місце події рятувальники з’ясували, що горить дах господарської споруди та існує загроза перекидання вогню на поряд розташований житловий будинок. Бійці ДСНС не зволікаючи швидко подали на ліквідацію пожежі потужний водяний струмінь і одночасно з ліквідацією пожежі, швидко почали розбирати дах палаючої будівлі і в такий спосіб рятувати майно.

Через короткий проміжок часу пожежу вдалося ліквідувати.

Як пізніше з’ясувалося, господар спалюючи сміття у дворі поблизу будинку, не врахував суху і вітряну погоду і вогонь від сміттєвої купи швидко перекинувся на солом’яний дах господарської будівлі. Якби не вчасна допомога рятувальників, то чоловік міг би залишитися як без господарської будівлі так і без даху над головою.

Головне управління ДСНС у Рівненській області звертається до населення з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки при проведенні господарських робіт. Безконтрольне спалювання сухої трави та сміття може стати причиною великих пожеж. Через сильний вітер вогонь перекидається на житлові будинки, дачні будівлі і поля. Такі загоряння можуть завдати значної матеріальної шкоди, а буває й таке, що у вогняну пастку потрапляють і самі винуватці стихії, що у кращому випадку закінчується травмуванням, а в гіршому - летальним результатом.

ГУ ДСНС України у Рівненській област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці просять ...

КОМЕНТАРІ