На Тернопіллі заступники голів РДА ознайомилися з кращими практиками впровадження проектів ЄС/ПРООН

На Тернопіллі заступники голів РДА ознайомилися з кращими практиками впровадження проектів ЄС/ПРООН

07.11.14 08:57 0 652
За сприяння Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” та Тернопільської обласної державної адміністрації 30 жовтня для заступників голів районних державних адміністрацій провели семінар – навчальну поїздку по об'єктах впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива в області.Учасники семінару ознайомились з кращими практиками впровадження інноваційних енергоефективних заходів та із підходами проекту до реалізації мікропроектів з енергозбереження.

«Заміна споживання природного газу і перехід на альтернативні види палива є пріоритетом для Тернопільщини, – зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. – Це дозволяє не тільки бути незалежними від Росії як постачальника газу, а також зменшити фінансовий ресурс, спрямований на опалення. Такий крок дає можливість модернізувати саму систему опалення: провести термомодернізацію, санацію будівель, замінити вікна, двері, дах, утеплити підвальні приміщення тощо».

За словами Леоніда Олексійовича, на Тернопільщині уже реалізовано близько півсотні проектів у сфері енергозбереження, зокрема переведення котлів на альтернативні види палива.

В рамках поїздки учасники оглянули котельню Дарахівської ЗОШ Теребовлянського району (твердопаливний котел на пелетах), котельню Таурівської ЗОШ Козівського району (піролізний котел), котельню Оліївської ЗОШ Зборівського району (електроакумуляційний обігрів), систему вуличного освітлення з використанням сонячних батарей в с.Старий Олексинець Кременецького району.

Довідково:

1) Мікропроект «Інноваційні енергоефективні заходи у школі с. Дарахів Теребовлянського району Тернопільської області: реконструкція котельні та системи опалення для використання відновлювальних видів палива місцевого виробництва» Дати реалізації проекту: 16.12.2013 р. – 27.10.2014 р. Завдання проекту - встановлення двох твердопаливних котлів, реконструкція системи опалення, проведення електротехнічних робіт, прокладання зовнішніх теплових мереж (48 м).

2) «Інноваційні енергоефективні заходи в Таурівській ЗОШ І-ІІ супенів. Модернізація системи опалення з встановленням піролізного котла, заміна вікон».

Дати реалізації проекту: листопад 2013 року - червень 2014 року.

3) «Інноваційні енергоефективні заходи в ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Оліїв, Зборівського району, Тернопільської області. Капітальний ремонт системи опалення з встановленням електроакумуляційного обігріву, заміна вікон».

Дати реалізації проекту: 5 вересня 2013 – 20 травня 2014 року. Завдання проекту - встановлення системи опалення (радіатори опалювальні – 32 шт.), прокладання трубопроводів системи опалення та водопостачання (498м), монтаж 3 –х електричних котлів і теплового пункту, встановлення електрообладнання.

4) «Інноваційні енергоефективні заходи по вуличному освітленню села Старий Олексинець. Модернізація вуличного освітлення з використанням ВДЕ (енергія сонця)».

Дати реалізації проекту:15 червня 2013 – 1 листопада 2013 року.

Завдання проекту: встановлення 23 опор з світильниками, акмуляторами та системою живлення від сонячних батерей. Мережа вуличного освітлення приведена до належного технічного стану, підвищена ефективність, економічність та надійність її функціонування, забезпечено належне утримання та збереження приладів освітлення на території об'єктів благоустрою. Впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій і обладнання сприяє розвитку інфраструктури в селі.

9 жовтня 2014 року у м. Тернопіль підписано Угоду про партнерство між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та Програмою розвитку ООН з приводу початку реалізації ІІІ Фази Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Дана фаза впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років і матиме на меті сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом посилення спільного управління та заохочення громадських ініціатив на теренах області.

У третій фазі Проекту основними пріоритетами визначено охорону здоров'я, заходи з енергоефективності, альтернативні енергетичні технології, водопостачання, охорону довкілля, економічні ініціативи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ