На Тернопіллі частину суми кредиту на придбання твердопаливних або електричних котлів відшкодує держава

На Тернопіллі частину суми кредиту на придбання твердопаливних або електричних котлів відшкодує держава

07.11.14 10:41 0 654
Частину суми кредиту, який залучили для купівлі котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), відшкодовуватиме держава. Таку постанову Кабінету міністрів прийняли для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження.

Станом на 30 жовтня 2014 року у Тернопільській області вже видали 15 таких кредитів на загальну суму 230,0 тис.грн, повідомив директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження ОДА Володимир Харченко.

«На допомогу людям у придбанні електричних або твердопаливних котлів уряд виділив 50 млн грн. бюджетних коштів. Головним розпорядником виділених грошей та відповідальним виконавцем зазначеної програми енергозбереження є Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, - зазначив Володимир Харченко. - АТ «Ощадбанк», як єдиний уповноважений банк на реалізацію Державної цільової економічної програми, уже розпочав кредитування громадян на придбання котлів».

Даний кредит надають на строк до 36 місяців, відсоткова ставка - 25% річних (фіксована ), одноразова комісія – 3 % від суми кредиту, обов'язковий початковий внесок позичальника – 10% від вартості котла, максимальна сума кредиту – 30 000,00 грн.

АТ «Ощадбанк» та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України розробили механізм отримання кредиту, який включає в себе:

1 крок. Потенційний позичальник обирає товар у магазині та, отримавши рахунок – фактуру, надає його до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення щодо видачі кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцю обов'язковий початковий внесок в розмірі від 10 % від вартості котла та надає до банку відповідні підтверджуючі документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальнику кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає до банку документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 000,00 грн. Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в Ощадбанку та спрямовуються на погашення існуючої заборгованості за кредитом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Учасники XIV Міжнародного ...

КОМЕНТАРІ