Фальшивими євро росіянин розраховувався в тернопільських крамницях

Фальшивими євро росіянин розраховувався в тернопільських крамницях

07.11.14 17:32 0 701
Підроблені гроші, паспорт та посвідчення водія вилучили оперативники Тернопільського обласного управління державної служби боротьби з економічною злочинністю у 36-річного мешканця Російської Федерації.

За словами Наталії Климик, старшого слідчого міського відділу міліції, затриманий в одному з ювелірних магазинів Тернополя придбав товар та розрахувався за нього фальшивими грошима – дав 500 євро. Ще п'ятсот євро намагався збути в черговому магазині прикрас, але не вдалося, оскільки один з обдурених власників побачив фальшиві гроші та повідомив правоохоронців.

Під час спілкування з міліціонерами чоловік надав паспорт громадянина України. При перевірці слідчі з'ясували, що насправді він мешканець Росії, за національністю азейбаржанець. Дані в паспорті та водійських правах були неправдиві.

За словами затриманого, на одному з ринків Києва він придбав у невідомого 4 підроблені банкноти номіналом по 500 євро та 3 по 200 євро з метою подальшого збуту, а фальшиві документи йому подарували. До Тернополя приїхав на таксі.

У ході слідства з'ясувалося, що це вже не перший злочин громадянина Росії. У 2011 році він відбував покарання за крадіжку. Тоді йому присудили 4 роки позбавлення волі, але у 2014 чоловік потрапив під амністію.

Відносно росіянина було відрито кримінальне провадження. Йому інкримінували декілька статей Кримінального кодексу України: ч.1 ст.199 – придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут підробленої іноземної валюти; ч.3 ст. 15 ч.1 ст.199 – незакінчений замах на збут підробленої іноземної валюти; ч.4 ст.358 – використання завідомо підробленого документа.

Слідчі завершили досудове розслідування даного кримінального провадження та скерували матеріали до суду.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лікування геморою
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ