За час операції "Канікули" тернопільські міліціонери притягнули до адмінвідповідальності понад тридцять неповнолітніх

За час операції "Канікули" тернопільські міліціонери притягнули до адмінвідповідальності понад тридцять неповнолітніх

07.11.14 14:06 0 585
Профілактичні заходи «Канікули» провели співробітники кримінальної міліції у справах дітей Тернопільщини. За їх результатами складено 366 адміністративних протоколів, з них 34 – на неповнолітніх.

Як розповів старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Володимир Пахолків, операція проводилася з метою профілактики вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, недопущення втягнення їх в протиправну діяльність під час шкільних канікул.

Впродовж усієї операції співробітники КМСД спільно з відповідними службами стежили за тим, як проводять свій вільний час неповнолітні. Міліцейська статистика невтішна.

Не усі школярі відпочивали належним чином. Дітей-порушників найчастіше можна було застати за палінням цигарок у заборонених місцях (складено 18 протоколів), розпиванням спиртних напоїв у громадських місцях (виявлено 12 фактів). Дехто із підлітків вчиняв хуліганські дії.

Дорослі теж нехтували своїми обов'язками щодо догляду за дітьми. Так, міліціонери склали 38 адмінпротоколів на батьків за неналежне виконання своїх обов'язків. Були й такі, що пригощали підлітків спиртним або продавали їм пляшки з алкогольними та слабоалкогольними напоями – таких фактів виявлено 8.

Правоохоронці і надалі будуть проводити профілактичну роботу з неповнолітніми. Зустрічатимуться з ними у навчальних закладах, проводитимуть лекції на правову тематику, застерігатимуть від протиправного.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ