Лікування геморою

Лікування геморою

07.11.14 17:29 0 1421
У більшості випадків початкові стадії цього захворювання можна вилікувати, просто скорегувавши своє харчування і поліпшивши роботу кишечнику. Навіть з важкими формами цілком можна впоратися і без хірургічного втручання, хоча це буде вельми складно і болісно.
Зовнішні форми захворювання цілком можна вилікувати і вдома, використовуючи народні засоби і традиційні мазі, не звертаючись до лікаря. Залежно від симптомів геморою призначається і його лікування.
Найбільш поширеними симптомами є свербіж, біль і невелика кровотеча в задньому проході.
Вони проявляються, як правило, на ранніх стадіях. При цьому для лікування застосовують протигемороїдальні препарати широкого спектра дії.
Вам необхідно вживати більше рідини і додавати в свій раціон клітковину. Також необхідно застосовувати мазі для зняття свербіння і больових відчуттів. Щоб пом'якшити дефекацію, можна використовувати проносні засоби в малих дозах.
Якщо захворювання вже переросло у важку форму, то домашнє лікування вже не врятує положення. Лікар може застосувати різні інвазивні і хірургічні методи, які швидко і ефективно позбавлять вас від проблем.
Нехірургічні процедури спрямовані на те, щоб перекрити кровопостачання вузлів, які згодом зменшуються і відмирають. А спеціальні препарати допомагають підтримувати задній прохід, щоб запобігти подальшому розвитку захворювання.
Хірургічне втручання необхідне тільки в тих ситуаціях, коли іншим способом вам вже не допомогти. Операції з видалення геморою призначають при важких внутрішніх формах або при неможливості зупинити кровотечу іншими способами. Іноді, фіксація комплексно з операцією є найкращим способом позбавлення від хвороби.

Способи домашнього лікування

Лікування геморою, як мовиться, в рідних стінах передбачає коригування дієти і звичок, які можуть вплинути на розвиток геморою. Для початку розберемо елементарні правила особистої гігієни, яких слід дотримуватися при перших симптомах появи цього захворювання.
По-перше, при виникненні хворобливих відчуттів необхідно використовувати м'який туалетний папір, а найкраще вологі серветки без спирту. Гарна гігієна має величезне значення, так як фекальні маси призводять до сильного роздратування і травмування болючої області. Якщо витиратися занадто сильно, то можна завдати ще більшої шкоди.
Тому фахівці рекомендують прохолодний душ в якості альтернативи обтиранию. Під час акту дефекації не можна тужитися занадто сильно. У більшості випадків, це і є причина появи геморою, особливо при запорах.
Одним з методів лікування геморою вважається використання традиційних мазей і свічок, наприклад, Безорніл, іхтіол, проктозан та ін. Однак необхідно стежити і за своїм способом життя. У багатьох людей геморой з'являється через нестачу рухливості, наявності захворювань органів малого таза, неправильного харчування та ін.
Источник: http://promedical.com.ua/hvorobi/proctologija/delikatna-problema-likuvannya-gemoroyu/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У День української ...
Наступна новина: Фальшивими євро росіянин ...

КОМЕНТАРІ