У Хмельницькому школярки шляхом вимагання та грабежу «заробили» близько 12 тисяч гривень і … кримінальне провадження

У Хмельницькому школярки шляхом вимагання та грабежу «заробили» близько 12 тисяч гривень і … кримінальне провадження

08.11.14 08:03 0 603
Наслухавшись розповідей про «легкі» гроші від знайомого, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, старшокласниці і собі вирішили зайнятися злочинним промислом.

Щоб мати гроші на усілякі підліткові забаганки, 16-річна хмельничанка та її 15-річна подруга вирішили підзаробити, щоправда спосіб, яким вони це робили, суперечить чинному законодавству.

Малолітні спільниці вигадали історію про те, що збирають гроші на допомогу другові, який потрапив у халепу і тепер має проблеми із законом. Розповівши про це знайомій дівчині, вони спочатку просили її «пожертвувати» цінним майном, але оскільки та відмовила, то одна зі зловмисниць зірвала у неї з шиї золотий ланцюжок разом із кулоном.

Наступною «жертвою» неповнолітні вимагачки обрали 13-річну дівчину, яка проживала з ними в одному районі. Вона також не повірила в історію про допомогу, але аргументи десятикласниць і погрози наклепу все ж спрацювали. Боячись за свою репутацію та погіршення відносин з рідними, потерпіла тричі платила їм чималі гроші, які в сумі склали понад 6 тисяч гривень.

Стосовно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 2 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України. Усі матеріали вже спрямовано до суду.

Батьки підозрюваних відмовилися відшкодовувати завдані збитки у добровільному порядку. Як наслідок — на їхнє майно накладено арешт, за вироком суду воно буде продано, а кошти звернуть на користь потерпілих.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ