На Хмельниччині працівники ДАІ знайшли викрадений автомобіль раніше,ніж про угон дізнався власник

На Хмельниччині працівники ДАІ знайшли викрадений автомобіль раніше,ніж про угон дізнався власник

08.11.14 14:48 0 589
«П'ятірку» викрали, поки власник перебував на СТО та домовлявся про її ремонт. Та зловмиснику не вдалося далеко від'їхати — його зупинили на найближчому стаціонарному посту ДАІ. Водій був дуже знервованим, не міг пояснити, де документи на автомобіль, що і викликало підозру у працівників ДАІ. За телефоном, вказаним у страховому полісі, інспектори зв'язалися зі справжнім власником, який тільки виявив зникнення автомобіля і збирався на його пошуки.

Близько обіду працівниками взводу з обслуговування стаціонарного посту № 3 роти ДПС, що поблизу села Гриців, було зупинено «ВАЗівську п'ятірку» під керування 27-річного жителя села Судилків Шепетівського району. Під час спілкування з інспекторами водій поводився доволі знервовано, ще й пояснити, де документи на автомобіль, ніяк не міг — то вдома забув, то в інші куртці їх залишив.

Перевірка автомобіля по базі «УГОН» нічого не дала. Зателефонували у райвідділок міліції — також із заявою про угон ніхто не звертався. Але досвід вартових доріг підказував, що щось тут не те. Тоді працівники ДАІ взяли страховий поліс та зателефонували за номером, який там вказаний.

Поспілкувавшись, як виявилось, зі справжнім власником «п'ятірки», інспектори встановили, що господар автомобіля, під'їхавши до СТО, залишив авто відчиненим, а ключі — у замку запалювання та пішов до майстрів домовлятися про ремонт. Та коли вийшов через півгодини, то автомобіля вже і сліду не було.

Власник авто одразу кинувся на пошуки, але коли зрозумів, що сам не впорається, зібрався повідомити до міліції. Аж тут зателефонували самі правоохоронці та запитали, кому належить «ВАЗ», на що власники радісно вигукнув: «Знайшли рідненьку!»

Слова власника підтвердили підозру інспекторів ДАІ про те, що перед ними стоїть не забудькуватий водій, а справжній злочинець.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ