На Хмельниччині старував тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності

На Хмельниччині старував тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності

08.11.14 10:37 0 621
У листопаді в усіх навчальних та дошкільних закладах області розпочався Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності. Під час його проведення педагоги та вихователі використовують різні методи і прийоми навчання наших маленьких громадян правилам безпеки.

У тісній співпраці з працівниками освіти рятувальники Хмельниччини надають методичну допомогу у ході проведення Тижня знань. Така взаємодія надає можливість навчити дітей прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного їх подолання.

Бесіди, класні години, конкурси на кращий малюнок із безпеки життєдіяльності, тематичні уроки – це та невелика кількість заходів, що проводяться вчителями й вихователями, аби діти були здоровими й щасливими. У рамках заходу працівники Хмельницького міськрайонного відділу завітали і до школярів дитячої школи мистецтв «Райдуга». Дітям розповіли про основні небезпеки в які можна потрапити у повсякденному житті, та як їх уникати, як діяти в екстремальних ситуаціях, зокрема, під час пожежі та як правильно викликати Службу порятунку "101". Школярів навчали знанням і навичкам безпечної поведінки, розповідали про небезпеку ігор із сірниками, поводження вдома без дорослих. Також зосередили увагу дітей на тому, що з настанням холодної пори року постає ще одне важливе питання – безпечний обігрів помешкання. Саме в осінньо-зимовий період збільшується кількість пожеж, що спровоковані недбалим поводженням з обігрівальною технікою, порушенням правил використання газового обладнання та перевантаження електромережі. У зв’язку з цим, рятувальники вкотре нагадали підростаючому поколінню елементарні правила безпеки під час використання пічного опалення, газового обладнання, електроприладів, а також під час виявлення підозрілих предметів, схожих на боєприпаси.

Тема безпеки цього тижня продовжує звучати на дитячих майданчиках, за партами та в ігрових кімнатах всієї області. Тож, сподіваємося, що телефон екстреної служби діти запам’ятали назавжди, адже хто попереджений, той і озброєний.

Хмельницький міськрайонний відділ

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у міській раді ...

КОМЕНТАРІ