Нема газу,щоб подати гарячу воду? Це мізків у місцевої влади нема,– учасник «Вільного мікрофону»

Нема газу,щоб подати гарячу воду? Це мізків у місцевої влади нема,– учасник «Вільного мікрофону»

08.11.14 12:04 0 652
Мешканці Західної України і Києва найбільше хвилюються про ситуацію на сході країни. Саме про це вони говорять найчастіше ось уже майже півроку на трибуні народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK. Утім люди переймаються і місцевими проблемами, тим, що відбувається у містах, де живуть. Закликають чиновників схаменутися і взятися належно виконувати свою роботу.

Зокрема, одна із найбільш актуальних тем і на заході, і в столиці країни – початок опалювального сезону та брак тепла у домівках. Про місцеві клопоти учасники «Вільного мікрофону» говорили під час знімання проекту 1 листопада.

За словами народних ораторів, великі проблеми із опаленням і постачанням гарячої води у оселі – у Луцьку та Києві.

«Луцьку зараз бракує гарячої води. Нам пояснюють: газу нема, того нема, сього нема. А я кажу – мізків нема у нашого начальства міського», – обурено виголосив дідусь у головному місті Волині.

У столиці України ж про холодні батареї в квартирах і льодяну воду із кранів говорив заледве не кожен другий учасник «Вільного мікрофону», адже уже кілька місяців кияни не мають змоги приймати гарячу ванну чи душ.

«Дали начебто гарячу воду, але вона геть не гаряча, а ледве тепла, – розповів киянин. – Але ж гроші беруть як за гарячу воду. На мій погляд, за воду такої температури ми маємо платити хіба 30%. Тобто нам нагріли воду на 30%, стільки мешканці й повинні за неї заплатити. Але точно не 100%».

«Главная проблема газовая – отопление и горячая вода, – додав молодий чоловік з Києва. – Правда, не надо забывать, что и другие области Украины тоже нуждаются в поддержке от нынешней власти. Конкретно для Волынской области, для Луцка необходимо предоставлять финансовую поддержку на модернизацию котельни».

Тим часом у Тернополі згадали про проблему безробіття: мовляв, після завершення навчання колишнім студентам важко працевлаштуватися.

«Одне із найболючіших питань – робота. Багато молодих людей стоять на біржах праці. Молодь виїжджає за кордон, – описала ситуацію тернополянка. – Сподіваюся, що нова влада пришвидшить економічний ріст в країні, щоб студенти, молодь отримали впевненість у завтрашньому дні».

«Мене, як молоду людину, найбільше хвилює моє майбутнє, моїх майбутніх дітей. Як ми будемо жити в нашій країні – житимемо чи виживатимемо?», – додала молода мешканка Тернополя.

А вже завтра, 8 листопада, трибуна «Вільного мікрофону» працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Питання тижня звучатиме так: «Як ви ставитеся до того, що уряд припиняє фінансувати окуповані території Донбасу?».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: ДТП НА ВОЛИНІ: У РЕЗУЛЬТАТІ ...

КОМЕНТАРІ