У Львові відсвяткують Дні вишиванки та День української писемності. Афіша

У Львові відсвяткують Дні вишиванки та День української писемності. Афіша

08.11.14 12:25 0 676
Теплі листопадові вихідні у Львові будуть надзвичайно насиченими. На львів'ян і гостей міста чекає відзначення Дня української писемності, Дні вишиванки, Білоруська вечірка, фестиваль нового німецького кіно, масовий розпродаж одягу, Міжнародний осінній мистецький салон «Високий Замок 2014» та багато іншого. Кухарі ж мають змогу навчитися готувати мюслі-батончики. Про це і багато іншого читайте у нашій афіші.

З нагоди Дня української мовності і писемності у центрі міста на вихідних пройдуть Дні вишиванки. Свято підняття патріотичного духу жителів міста відбуватиметься під гаслом «Одягни вишиванку – цінуй українське». Захід проводиться з метою національно-патріотичного виховання, ознайомлення суспільства із героїчною спадщиною, історією формування української мовності і писемності, формування свідомого та активного громадянина держави, а також задля профілактики негативних явищ у суспільстві.

До Дня української писемності та мови 9 листопада у на вул. Кн. Ольги відбудеться Свято для усієї родини. Воно розпочнеться о 15.00. У програмі:

15:00 – ігри та забави від «Веселого вулика»;

16:00 – українське караоке;

17:00 – українські танці: виступ студії танцю Re:Start та майстер-клас для дорослих і дітей;

18:00 – перегляд фільму «Тіні незабутих предків».

Також у цей день планують провести відкриту дискусію «Українська мова латинкою: так, ні, можливо?». Участь у заході попередньо підтвердили: Андрій Любка, Алла Татарченко, Іван Лучук, Влодко Костирко, Орест Друль, Юрко Зелений.

На Погулянці триває ІІІ Міжнародний конкурс сучасного хореографічного мистецтва «Супер денс-2014». Учасниками конкурсу є понад сорок танцювальних колективів з України, а також з Білорусі, Молдови, Польщі, Чехії, Литви, Естонії, Латвії та інших.

У суботу відбудеться Білоруська вечірка у Львові.

«Останнім часом підвищився загальний інтерес у білорусів до українців, тай в українців до білорусів. Тому ми вирішили влаштувати зустріч, на якій хочемо докладніше розповісти друзям українцям про Білорусь, нашу мову, культуру та процеси. які тут відбуваються. І постараємося пояснити, чому є так, як є», – розповіли організатори.

У цей же день буде масовий розпродаж одягу. На відвідувачів чекає багато чоловічого та жіночого одягу від провідних фірм світу; хендмейди: блокноти, відкритки, аксесуари та інше; аукціони та безліч конкурсів.

На пл. Ринок у неділю кожен охочий зможе спробувати на собі пристрій Oculus Rift і поринути на декілька хвилин у віртуальну реальність, відчути себе частиною 3D-гри та при цьому зробити добру справу – внесок на підтримку наших військових. Кошти, зібрані під час презентації, передадуть благодійному фонду «Крила Надії», який займається збором засобів на потреби військових біля пам’ятника Данилу Галицькому.

У неділю об 11.00 вчитимуть готувати енергетичні страви зі смаком осені. На кулінарів чекають секрети приготування зеленого смузі та мюслі-батончика. ВИСТАВКИ

У неділю у Львівському палаці мистецтв відкривається Міжнародний осінній мистецький салон «Високий Замок-2014». Журі Салону відбрало до участі в експозиції близько 300 робіт. Традиційно найбільш представлений живопис та графіка, менше – дрібна скульптура, кераміка, ткацтво. Традиційно Салон включатиме у себе три експозиції: виставку творів сучасних художників «Високий Замок-2014», виставку «Український плакат у Львові» та виставку творів відомих метрів. Цього року це виставка скульптур «Пам’яті метра» Володимира Івановича Сколоздри (1912-1980). МУЗИКА

У суботу відбудеться фестиваль важкої музики «Завантаження 3.0». Учасники: Overhype (Чехія, Брно), Jinjer, Latur, Mtheory, Fatshow Dogs, Megamass.

У неділю Львівська філармонія запрошує на унікальний концерт єврейської музики «Ледор Вадор» (Від покоління до покоління). Виконавцями будуть відомі музиканти з німецьких міст Веймар та Берлін. Початок о 18.00. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

У Львівській опері відбудеться спектакль «Украдене щастя», який відбудеться о 18.00.

О 18.00 театр ім. М. Заньковецької запрошує на «Ромео і Джульєтту в кінці листопада».

Театр «Воскресіння» у суботу та неділю кличе на «Провінційні анекдоти». Початок о 18.00.

Театр Курбаса о 19.00 покаже «Апокрифи».

А театр «І люди, і ляльки» покаже малятам о 12.00, 14.00 спектакль «Одного разу в Африці». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

У Львівській опері покажуть опівдні «Запорожець за Дунаєм», о 18.00 «Лілею».

У театрі ім. М. Заньковецької – прем’єра о 18.00 – «Король стрільців, або Муза в офсайді».

Драмтеатр Лесі Українки готує на неділю «Вівісекцію», що розпочнеться о 19.00.

Театр Курбаса запрошує на 19.00 на «Забави для Фауста».

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться дві вистави: о 12:00 «Дикі лебеді», о 15:00 «Троє поросят».

О 12.00, 14.00 та 16.00 театр «І люди, і ляльки» запрошує на спектакль «Руденький їжачок». КІНО

У четвер у Львівському палаці мистецтв розпочався ХХ фестиваль «Нове німецьке село». Це поглиблений експрес-курс з останніх подій в кіно Німеччини, добірка найкращих німецьких прем’єр і кінофестивальних хітів за минулий рік. 8 листопада відбудеться показ фільму «Інша батьківщина», 9 листопада – «Кохані сестри».

У місті Лева триває XI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який подарує поціновувачам документального мистецтва понад 30 найкращих документальних стрічок 2012-2013 років. МУЛЬТИКИ

«Махни крилом». Щороку всі птахи відлітають на Південь. Повинна полетіти і зграя нашого юного героя Чижика, але в останній момент перед перельотом на вожака зграї Даріуса нападає злий кіт. Тільки Даріус знає дорогу на Південь, і він встигає передати секрет Чижику, який тепер має стати ватажком зграї. У Чижика немає досвіду таких дальніх перельотів, і тим більше, досвіду лідерства в зграї, але йому не залишається нічого, окрім як швидко вчитися.

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

«Супер шістка». Юний Хіро Хамада – природжений винахідник і геній конструювання роботів. Разом зі старшим братом Тадаші вони втілюють у життя найпередовіші ідеї в Технічному університеті міста майбутнього Сан-Франсокіо. Після серії загадкових подій друзі опиняються в центрі підступної змови. Зневірившись, Хіро вирішує використовувати веселого і доброго експериментального робота Беймакса, перепрограмувавши його в невразливу бойову машину.

НОВИНКИ

«Крихітка» (мелодрама, комедія). Коли Меган отримує пропозицію одружитися від хлопця, з яким вже давно зустрічається, виявляється, що насправді вона абсолютно не готова до дорослого життя. Тому вона бере паузу, бреше своєму хлопцю, що їде на тиждень у відпустку, а сама буквально «впадає в дитинство» і відривається в компанії малознайомих тінейджерів. Можливо, щоб подорослішати, їй потрібно зустріти іншого чоловіка?

«Інтерстеллар». Фільм оповідає про подорожі групи дослідників, які використовують недавно виявлений просторово-часовий тунель, щоб обійти обмеження польоту людини в космос і підкорити величезні відстані на міжзоряному кораблі.

«Амазонія: Інструкція з виживання» (документальний, пригоди, сімейний). Картина про домашнього капуцина, який після авіакатастрофи потрапляє в свої природні але чужі йому умови.

«Час привидів» (жахи). Третя ночі – час примар. Три історії, розказані вночі. Їх об’єднує одне – страх. Одного разу в майстерню із виготовлення перук приносять волосся. Господарі майстерні та їхні гості не підозрюють, що вони були зрізані з тіла вбитої дівчини. Вночі привид убитої вирішує до смерті налякати тих, хто привласнив її волосся. Бідний студент підробляє тим, що доглядає за дивним будинком-склепом, де спочивають тіла молодої пари, яка загинула напередодні власного весілля. Йому заборонено заходити в їхню кімнату, але цікавість бере верх. Розплата буде жорстокою. Двоє власників компанії вирішують пожартувати зі своїх підлеглих. За те, що ті люблять засиджуватися в офісі, щоб отримати понаднормові, вони вирішують провчити їх і як слід налякати. Але несподівано працівники офісу стикаються зі справжніми привидами.

«СТАРЕНЬКІ» КІНОНОВИНКИ

«F 63.9 хвороба кохання». Українська комедія про кохання лікаря-венеролога і космонавта, а також про секретний космічний експеримент.

«Лють» (бойовик, драма, військовий). Квітень 1945 року. Загартований в боях сержант командує танком Sherman і його екіпажем з п’яти чоловік. Третій рейх валиться, але німецькі солдати ще продовжують відчайдушно опиратися. Екіпаж танка M4 Sherman вступає в сутичку з переважаючими силами противника, героїчно намагаючись нанести удар в саме серце нацистської Німеччини.

«Якщо твоя дівчина – зомбі» (жахи, мелодрама, комедія). Коли у Зака помирає його дівчина, він невтішний. Проте незабаром, несподівано для всіх, вона дивним чином повертається – вона тепер зомбі! Оскільки зовні дівчина поки мало чим відрізняється від себе колишньої, а Зак все ще любить її, він з радістю приймає її до себе в будинок. Правда, тепер йому доведеться змиритися з деякими її новими звичками.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Місія МВФ працюватиме в ...

КОМЕНТАРІ