Цьогорічні випускники Львівської політехніки можуть отримати два дипломи

Цьогорічні випускники Львівської політехніки можуть отримати два дипломи

08.11.14 10:57 0 731
Уже цього року випускники Національного університету «Львівська політехніка» можуть отримати два дипломи про вищу освіту – державного зразка і диплом університету.

Про це 7 листопада, під час прес-конференції повідомив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Він розповів, що новий закон «Про вищу освіту» не передбачає ліквідації державних дипломів: «Але тут передбачено, що кожен виш має право видавати свій власний диплом: розробити взірець і видавати кожному студенту. Ці норми уже можна впроваджувати у життя».

«Швидше за все на початках це відбуватиметься паралельно: видаватимуть дипломи і державного зразка і вишів. Буде конкуренція серед вишів. Якщо диплом вишу буде цінитися більше, ніж державний диплом, бо з ним буде легше працевлаштуватися, тоді виші видаватимуть лише власні дипломи. Але це відбуватиметься у майбутньому», – зазначив Юрій Бобало.

Голова ради Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, ректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» академік Михайло Згуровський зазначив, що видача дипломів державного зразка випускникам усіх без винятку вишів дещо дезорієнтує ринок парці.

«Ринок праці довіряє державі, але кваліфікація випускників різна», – підкреслив він.

За його словами, Львівська політехніка може спокійно переходити на власні дипломи.

«Їх визнаватимуть роботодавці. В той же час інші виші почнуть займати своє місце на ринку праці. Роботодавці будуть менш дезорієнтовані у тому, хто надає випускників, і які випускники потрібні», – зазначив Михайло Згуровський.

Юрій Бобало додав, якщо Львівська політехніка у листопаді встигне розробити дипломи власного зразка, то цьогорічні випускники отримають два дипломи.

«Львівська політехніка, якщо у листопаді встигне розробити, то видаватиме дипломи власного взірця», – сказав ректор.

Михайло Згуровський додав, що в КПІ робитимуть це також.

Водночас голова Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща, ректор Вроцлавської політехніки професор Тадеуш Вєнцковський зазначив, що у Польщі виші уже давно видають власні дипломи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ