Меценат заповідав Музею мистецтв у Лос-Анджелесі колекцію робіт імпресіоністів на $ 500 млн

Меценат заповідав Музею мистецтв у Лос-Анджелесі колекцію робіт імпресіоністів на $ 500 млн

08.11.14 08:49 0 628
Меценат заповідав Музею мистецтв в Лос-Анджелесі колекцію робіт імпресіоністів. Йдеться про роботи в тому числі Клода Моне, Едгара Дега, Едуарда Мане, Пабло Пікассо, Каміля Піссарро.

Американський меценат Джеррі Перенчіо в четвер оголосив про рішення подарувати Музею мистецтв округу Лос-Анджелес (Los Angeles County Museum of Art) 47 творів мистецтва вартістю $ 500 млн, – повідомляє ІТАР ТАРС.

Йдеться про роботи в тому числі Клода Моне, Едгара Дега, Едуарда Мане, Пабло Пікассо, Каміля Піссарро, – оголосила дирекція музею.

«Для мене це дійсно дуже важливий день, – зазначив 83-річний Перенчіо. – Я прожив у Лос-Анджелесі 70 років, і для моєї сім’ї величезна честь зробити місту цей подарунок».

Картини і скульптури зберігаються в особняку мецената в Лос-Анджелеському районі Бел-Ейр. Перенчіо розпорядився передати колекцію музею безоплатно після своєї кончини. Висунув одну єдину умову – дирекції треба перш завершити заплановане на 2023 будівництво нової будівлі LACMA.

Повний список подарованих творів мистецтва поки не опублікований. Однак дирекція музею розкрила, що серед майбутніх експонатів – «Водяні лілії» пензля Моне (1905 рік).

Перенчіо починав агентом по найму талановитих акторів у Голлівуді, з часом став співвласником найбільшої в США іспаномовної телекомпанії Univision. На даний момент його частка в 16% в цьому підприємстві коштує $ 1,3 млрд.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ