Чернівецька область: психологи Управління ДСНС постійно турбуються про вимушених переселенців

Чернівецька область: психологи Управління ДСНС постійно турбуються про вимушених переселенців

08.11.14 10:58 0 694
На сьогоднішній день у Чернівецькій області проживає 1706 вимушених переселенців зі східних областей України та Криму. Фахівці психологічної служби Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області продовжують надавати переселенцям психологічну допомогу. Впродовж тривалого часу психологи Управління ДСНС працюють із людьми, щоб допомогти їм пристосуватися до нових умов життя.

Так, 6 листопада психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко спільно з працівниками Науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти відвідали Чернівецький військово-спортивний ліцей-інтернат, в якому проживають та навчаються 7 дітей переселенців зі східних областей України. Психологи поспілкувалися із дітьми. Діти розповіли про їхні умови проживання, про нових друзів та все-одно найбільше їх тривожила розлука з близьким та рідними. Щоб зняти тривогу, працівники Управління ДСНС провели з дітьми різноманітні конкурси та ігри, в ході яких намагалися зосереджувати увагу дітей на позитивних емоціях.

«Нам вдалося покращити їх емоційний стан. Малюнки які намалювали діти були наповнені яскравими кольорами, що говорить про зменшення впливу наслідків психотравмуючих подій» – зазначив психолог Управління ДСНС Дмитро Горошко.

У свою чергу, деякі діти-переселенці, які прибули в Чернівці з Луганської області і ознайомилися із роботою рятувальників, вирішили для себе, що в майбутньому також хотіли б стати рятувальниками: «Мені подобається, що вони постійно нас підтримують, допомагають. В майбутньому, я б теж хотів, як вони, робити щось хороше для інших людей. Тому і вирішив, що буду рятувальником, адже вони мужні та сміливі і завжди готові у всьому допомагати людям» – зазначив Ілля, мешканець м. Луганськ.

Також психологи Управління ДСНС України у Чернівецькій області відвідали сім’ї переселенців, які приїхали з міста Краматорська Донецької області і проживають в Заставнівському районі. З вимушеними переселенцями була проведена психологічна бесіда, під час якої психологи намагаися переключити увагу людей із страшних подій минулого на позитивний лад. На зустрічі було виявлено, що всі переселенці нормально адаптувались до нових умов проживання, а з дітьми вимушених переселенців була організована арт- та казко-терапія, в ході якої не виявлено жодних ознак травмування психіки внаслідок пережитих подій.

«Зустрічі з переселенцями, які ми постійно проводимо, важко переоцінити. Для цих людей найбільшим страхом є відчуття непотрібності. Тому ми постійно намагаємося допомогти людям, щоб вони зрозуміли, що у разі необхідності їх завжди підтримають до допоможуть» – підсумував психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області Дмитро Горошко.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогорічні випускники ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ