З 10 листопада в Україні стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

З 10 листопада в Україні стартує Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

08.11.14 16:21 0 643
Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати людям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. У цей час в Україні відбудуться наукові та практичні конференції, круглі столи присвячені безпеці на дорогах, різноманітні профілактичні флешмоби та акції.

Також Державтоінспекція ініціює проведення профілактичних заходів «Пішохід», «П'яний за кермом злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров – врятуй життя».

Подібні заходи проходять в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.) в багатьох країнах світу. Мета Десятиліття – надати можливість для довгострокових та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах.

В Україні для цього вже зроблено немало. Завдяки багаторічній правовій та профілактичній роботі вдалося стримати зростання аварійності на автодорогах держави.

Однак ситуація все ще залишається складною: за 10 місяців цього руку в Україні сталося майже 22 тисячі ДТП з потерпілими, в яких 3607 людей загинули, 27343 дістали тілесні ушкодження. На в середньому за добу на автодорогах України в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 12 ociб та травмуються близько 90 учасників дорожнього руху.

«Ми хотіли б, аби люди зрозуміли – безпека дорожнього руху залежить від кожного», - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «для досягнення позитивного результату недостатньо зусиль тільки державних установ, необхідні як зміни в законодавстві, так і підвищення культури та правосвідомості всіх учасників дорожнього руху.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України



Звернення начальника ДАІ України Анатолія Сіренка до особового складу з нагоди благодійної акції «Здай кров – врятуй життя!»

Шановні колеги!

Щодня переливання крові потребують сотні людей. Нажаль, добровільних донорів стає все менше й менше. А от людей, які очікують такої допомоги тільки більшає, тим паче в умовах проведення антитерористичної операції на сході.

Вважаю, що всі ми приходимо у цей світ робити добро, тож якщо у наших силах врятувати життя хоча б однією людини, ми повинні зробити для цього все, що в наших силах.

За моєї ініціативи впродовж наступного тижня пройде всеукраїнська благодійна акція «Здай кров – врятуй життя!», під час якої всі бажаючі мають змогу стати донорами для потерпілих у зоні АТО та дорожньо-транспортних пригодах.

У своїй діяльності ми часто зіштовхуємося з ситуаціями, коли переливання крові – єдиний вихід врятувати людині життя. Рахунок іноді йде на секунди. І як правоохоронці, і як просто громадяни, залишатися осторонь ми не маємо права.

Здавати кров у порятунок життя є доброю традицією для вартових доріг. Радий відзначити, що в лавах ДАІ є чимало почесних донорів, безкорислива допомога яких врятувала життя не одній людині.

Нагадую, що перш ніж пройти таку процедуру, донор повинен завчасно дотримуватися рекомендованої дієти, а перед самою здачею необхідно пройти медичний огляд. Тому, в даному випадку, мова йде тільки про усвідомлений вибір, який кожна людина робить для себе сама.

Записатися в ряди донорів можливо в будь-якому міському центрі крові.

Я, в свою чергу, закликаю всіх небайдужих приєднатися до акції. Зважте, можливо саме Ви врятуєте комусь життя.

Начальник Департаменту ДАІ МВС України

генерал-майор міліції

Анатолій Сіренко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обласна організація ...
Наступна новина: Закарпаття: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ...

КОМЕНТАРІ