В Чернівецькій області з 10 по 30 листопада на території держави проводяться профілактичні заходи під умовною назвою "Спецсигнал"

В Чернівецькій області з 10 по 30 листопада на території держави проводяться профілактичні заходи під умовною назвою "Спецсигнал"

08.11.14 15:01 0 584
Відповідальність за незаконне використання спецсигналів є досить високою. Згідно законодавства за таке порушення передбачений штраф у розмірі від 42 500 до 51 000 гривень. Однак деяких водіїв значна сума штрафу не зупиняє. Аби впорядкувати використання спеціальних сигналів Державтоінспекція упродовж двох останніх декад листопада проводить операцію «Спецсигнал».

Під час заходів увага працівників ДАІ буде зосереджена на виявленні фактів незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спецсигналів. Дозволи на встановлення та використання пристроїв, які матимуть ознаки підробки або термін дії яких закінчився, вилучатимуться, а водіїв притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Необхідність проведення такої операції зумовлена передусім тим, що останнім часом почастішали випадки безпідставного встановлення спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах.

«Користуючись незаконно встановленими спецсигналами, водії таких транспортних засобів постійно порушують Правила дорожнього руху та створюють аварійні ситуації, чим наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху», - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

Впевнені у своїй безкарності, деякі керманичі авто навіть не замислюються над негативними наслідками, до яких може призвести така безвідповідальна поведінка та бажання похизуватися перед іншими.

Нагадуємо, що згідно законодавства України, спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, які використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації тощо за наявності спеціального дозволу, який видається Департаментом Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України.

Спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору можуть установлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України та Управління державної охорони України.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ