На Волині відновили роботу важливих переробних підприємств – КХП №2 та Луцьке «Укрспирт»

На Волині відновили роботу важливих переробних підприємств – КХП №2 та Луцьке «Укрспирт»

08.11.14 11:41 0 680
На Волині вдалося відновити роботу двох важливих переробних підприємств. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик на прес-конференції для ЗМІ, яка була присвячена першим ста дням роботи на посаді, розповів, що взяв на особистий контроль питання діяльності ДП «Луцький КХП №2» та Луцького спиртогорілчаного комбінату.

«Щодо КХП №2, то стан справ там був критичним, 24 тисячі тонн зерна вкрадено, сума збитків сягнула понад 53 млн грн, тодішнє керівництво просто зникло з поля зору», - зауважив голова облдержадміністрації. Відтак, Володимир Гунчик неодноразово порушував це питання у Києві. Нині підприємство все ж працює, хоч і не на повну потужність. Опрацьовується питання щодо максимального використання потужностей підприємства для переробки зерна державного інтервенційного фонду. Вироблене борошно буде спрямовано на внутрішні потреби області, що стане підтримкою для стабільної цінової ситуації в регіоні.

«Нині питання ціни на хліб є соціально важливим. Влада постійно працює з хлібопеками, а коли ми матимемо наше волинське борошно – матимемо ще один аргумент щодо зменшення вартості хліба, адже тоді не буде значних транспортних витрат», - наголосив Володимир Гунчик.

28 жовтня запрацювало Луцьке ДП “Укрспирт”. «Ми зуміли довести в Мінагрополітики, що таке потужне підприємство мусить працювати. Вже вироблений спирт, розпочалося виробництво горілчаної продукції. А це - наповнення бюджету, робочі місця, ріст доходів людей», - розповів голова облдержадміністрації.

Загалом же, на переконання Володимира Гунчика, господарський комплекс краю працює стабільно й нарощує обсяги виробництва. Як приклад, він навів статистичні дані. Зокрема, обсяг валової сільськогосподарської продукції за січень-вересень 2014 року зріс на 6,8%. Приріст промислової продукції, за січень – вересень сягнув 102,7% (по Україні – 91,4%). За цим показником область посідає 6 місце в Україні. У вересні до серпня темпи росту промислової продукції – 104,3%.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові автобус ЛАЗу ...
Наступна новина: Рівненські оперативники ...

КОМЕНТАРІ