В Луцьку у Галереї мистецтв відкрито виставку ікон Міжнародних пленерів

В Луцьку у Галереї мистецтв відкрито виставку ікон Міжнародних пленерів

08.11.14 11:10 0 736
Участь у відкритті взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, представники духовенства та митці краю.

Організаторами виставки є Генеральне Консульство РП в Луцьку та Волинська обласна організація Національної Спілки художників України. У цьогорічному пленері, який відбувся у Замлинні (Карітас Луцької Дієцезії) Любомльського району, взяло участь майже 30 митців з Польщі та України.

Протягом 10 днів художники створювали свої шедеври. Митці у своїх роботах використовували акрил, левкас, оргскло та золото, через світ мистецтва намагались донести істину духовності до глядача. На виставці представлено 75 ікон. Вони були написані під час ІІ Міжнародного пленеру іконопису на Волині «Мандруючі святі», який відбувся у селі Замлиння (Любомльський район, Волинь) та IV Міжнародного пленеру іконописців у Новиці (Малопольське воєводство, Польща).

Розпочали захід спільною молитвою “Отче наш”, опісля високоповажні гості вітали з відкриттям учасників пленеру. “Перебуваючи у цій залі, відчувається своєрідна аура — єднання людей, віруючих різних конфесій. Це єднання — у вірі та надії на Бога, якого ми молимо, щоб був мир у нашій державі”, - зазначив у вітальному слові міський голова Микола Романюк й висловив вдячність ініціаторам цього заходу та авторам, які вклали частинку тепла і любові у кожен твір. “Разом все об'єднується в єдине, адже в єдності - наша сила”, - зазначив він та побажав присутнім миру, добра та щастя.

Опісля присутні мали можливість оглянути експозицію. До слова, метою таких заходів є ведення духовного діалогу між художниками, які належать, як до західної, так і східної Церкви. В основі проекту лежить необхідність польсько-українського обміну ідеями та досвідом в області спільних пленерів сакрального мистецтва і іконопису, а також знайомство з релігійним контекстом візантійського сакрального мистецтва та культурним взаємопроникненням впливів Сходу і Заходу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: Ветеран міліційної служби ...

КОМЕНТАРІ