У Луцькій міській дитячій поліклініці відкрили стоматологічне відділення

У Луцькій міській дитячій поліклініці відкрили стоматологічне відділення

08.11.14 17:30 0 827
Відтепер маленькі лучани у супроводі батьків зможуть отримувати якісні стоматологічні послуги у спеціалізованому відділенні, що відкрили на базі Луцької міської дитячої поліклініки”, що на проспекті Волі, 3а.

Аби оглянути новеньке відділення, на відкриття завітали Луцький міський голова Микола Романюк, начальники обласного та міського управлінь охорони здоров'я Ігор Ващенюк та Федір Кошель, медперсонал закладу.

За словами головного лікаря цього закладу Оксани Лєщинської, у зв'язку зі змінами у чинному законодавстві виникла потреба у реструктуризації роботи шкільної стоматологічної служби. Адже огляд та лікування дитини стоматологом повинні відбуватися у присутності одного з батьків, після власноручного заповнення «Інформованої добровільної згоди пацієнта на проведення діагностики, лікування і на проведення операції та знеболення». До слова, раніше огляд та лікування неускладнених форм карієсу відбувалися у шкільних стоматологічних кабінетах, відповідно до графіків, без присутності батьків, що, безперечно, було дискомфортним і для самої дитини. Це вимога часу, що потребувала якнайшвидшого вирішення, незважаючи на скрутний фінансово – економічний стан.

Попри складні фінансові умови, за сприяння міської влади та міського голови Миколи Романюка, які з розумінням поставилася до потреби вирішення назрілого питання дитячої стоматології, було проведено ремонт стоматологічного відділення № 2 і шкільні стоматологічні кабінети, введені у структуру поліклінічного стоматологічного відділення по пр. Волі, 3а. Зокрема, у ремонт та осучаснення роботи відділення було вкладено з бюджету розвитку міста майже 139 тис грн, з коштів членської благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса» - 48 640 грн, зі спецкоштів закладу – 20 304, 34 грн. Була залучена й благодійна допомога на суму 14 647 грн.

Відділення знаходиться на другому поверсі лікарні, кабінети оснащені сучасними турбінними установкам. Працюватиме воно у дві зміни, забезпечуючи надання кваліфікованої стоматологічної допомоги дітям міста 7 днів на тиждень. У складі відділення працюють сертифіковані дитячі стоматологи – терапевти, ортодонти, хірурги. На його базі проводитимуться й планові профілактичні огляди школярів лікарем – стоматологом, що оптимізує роботу Центру профілактичних оглядів школярів, розміщеного на п'ятому поверсі цієї ж поліклініки. Це дасть можливість батькам одночасно з проведенням дитині щорічного обов'язкового медичного профілактичного огляду, здійснити огляд стоматологом.

За словами завідувачки відділення Наталії Дручик, до стоматолога потрапити - не проблема, адже у відділенні працює 17 лікарів. “Прийом триває до 8 години вечора, можна записатись через реєстратуру й по телефону. Повторним пацієнтам лікарі особисто видають талончики”, - зауважила вона.

“Здоров'я — найцінніше, що є у людини. Найголовніше, що є можливість надати комплексну допомогу”, - зауважив міський голова Микола Романюк й додав, що необхідно працювати над залученням інвестицій, писати проекти міжнародних інституцій, а міська рада також буде фінансово допомагати. Він побажав колективу успіхів, висловив вдячність за їх роботу. “Миру та спокою вам”, - зазначив Микола Романюк.

Головний лікар Оксана Лєщинська, у свою чергу, висловила вдячність міському голові Миколі Романюку за сприяння та підтримку. “Переконана, що жителі міста оцінять нашу роботу”, - наголосила вона.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ