Обласна організація Національної спілки письменників України відзначила кращих носіїв рідної мови

Обласна організація Національної спілки письменників України відзначила кращих носіїв рідної мови

08.11.14 16:19 0 615
Розвитку книговидання на Житомирщині значною мірою сприяють впровадження галузевої Програми випуску соціально значущої літератури та проведення обласного конкурсу «Книга року». Таку думку висловив голова обласної організації Національної спілки письменників України, поет Михайло Пасічник, спілкуючись із журналістами під час обласного щорічного конкурсу «Краща книга року». Нагадаємо, що цьогоріч збірка його віршів «То-Біла гарячка Росії» перемогла у номінації «Поезія року».

«За рахунок коштів місцевого бюджету щороку в області видається до десятка книг. Це дуже важливо. Адже в Україні немає державних видавництв. Тому автори змушені видаватися за свої гроші або шукати спонсорів. Тому дуже приємно, що держава підставляє плече під книговидання. Навіть незважаючи на події, котрі зараз відбуваються у нашій країні, та інші обставини, – зазначив письменник. – Конкурси мають заохочувальний характер. Коли книгу відзначають як кращу, з'являється стимул працювати далі».

Зі свого боку, Михайло Пасічник і його заступник Анатолій Сірик вручили спеціальні нагороди від обласної організації Національної спілки письменників України. Так, у номінації «Рідна мова» вони відзначили вчителя української мови та літератури Привітівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Любарського району Олену Столяр, професора Житомирського державного університету імені Івана Франка, доктора філологічних наук, поета Петра Білоуса та працівницю фінансового управління Романівської райдержадміністрації Аліну Ремшу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: З 10 листопада в Україні ...

КОМЕНТАРІ