У Житомирі нагородили переможців конкурсу «Краща книга року»

У Житомирі нагородили переможців конкурсу «Краща книга року»

08.11.14 13:22 0 846
У Житомирі вп'яте визначали кращі видання. Напередодні Дня української писемності та мови, 7 листопада, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича відбулося урочисте нагородження переможців щорічного регіонального конкурсу «Краща книга року».

Організаторами цього мистецького заходу є облдержадміністрація, обласна рада і департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Звертаючись до літераторів і книговидавців, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зауважив, що духовність нашого народу повинна зміцнюватися навіть у такі складні часи, які нині переживає Україна.

«Суспільно-політична ситуація в державі значною мірою вплинула на тематику видань, які розглядав оргкомітет конкурсу. Це у свою чергу, засвідчує, що письменники розуміють виклики, які стоять перед Україною. При цьому, варто відзначити, що всі роботи є прикладом високої якості виконання. Ми справді пишаємося результатами конкурсу», – акцентував посадовець.

Ярослав Лагута переконаний, що паперові книги ніколи не будуть витіснені електронними аналогами: «Тримаючи у руках паперове видання, можна не лише сприйняти текст, а й відчувати енергетику людей, котрі працювали над його створенням. Тому я дякую всім майстрам, які долучилися до процесу народження книг. Адже книга не виготовляться – вона саме народжується».

Він побажав усім авторам і творцям видань міцного здоров'я, мирного неба над головою та високого творчого злету.

А перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, вітаючи лауреатів конкурсу, висловив сподівання, що невдовзі українці переживатимуть нову хвилю цікавості до читання, коли не інтернет, а книга знову стане джерелом знань. Разом із тим, посадовець закликав усіх письменників бути відповідальними, адже їхнє слово може, як формувати особистість, так і ранити людей.

Посадовці та заразом співголови організаційного комітету конкурсу нагородили автора Григорія Цимбалюка та видавця Олексія Євенка, адже книга «Лицар нескореного духу» стала кращою одразу у двох номінаціях – «Гран-Прі» та «Мистецтво друку».

Також нагородили переможців у номінації «Мій край» – Володимира Єршова («Волинські полоністичні студії») та Олександра Кухарського і Григорія Грибана («Історія гімнастичного товариства «Сокіл» на Волині»).

До того ж, за високий професіоналізм, налагодження плідної співпраці і з нагоди Дня української писемності та мови вручили подяки викладачам кафедри редагування та основ журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка – Тетяні Безверхій, Людмилі Давидовій та завідувачу кафедри Андрію Близнюку.

У номінації «Особистість і доба» кращим визнано видання «Як я докотився до такого життя» Миколи Нечипоренка, а в номінації «З глибини знань» – книгу «Методична система фізичного виховання студентів» Григорія Грибана. Зі свого боку, у номінації «Проза року» перемогли «Житомирські етюди» Анатолія Шевчука. А звання кращої «Поезії року» розділили збірки віршів Василя Сташука «Неминучість» і Михайла Пасічника «То-Біла гарячка Росії». Найкращими виданнями для дітей цьогоріч стали книги «Сонячні зайчики» Марії Пономаренко та «Запитайлик» Світлани Штатської.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Рівненському ...

КОМЕНТАРІ