Житомирщина: на фестивалі екранних мистецтв «Пілігрим» переглядатимуть 50 конкурсних робіт

Житомирщина: на фестивалі екранних мистецтв «Пілігрим» переглядатимуть 50 конкурсних робіт

08.11.14 12:19 0 608
Вже вдруге у Житомирі проходить фестиваль екранних мистецтв «Пілігрим». Цьогоріч він триватиме з 3 по 9 листопада 2014 року, але урочисте відкриття Фестивалю відбулося 7 листопада.

Його мета – забезпечення широкого інформаційно-культурного творчого обміну між профільними ВНЗ, професійними та аматорськими кіно- і телестудіями України, близького та далекого зарубіжжя.

72 роботи було подано до участі у ІІ-му фестивалі екранного мистецтва «Пілігрим», проте журі до конкурсного перегляду обрало 50 кращих. Саме з півсотні стрічок обиратимуть переможців.

Учасники беруть участь у конкурсі у трьох номінаціях: «Аматори», «Студенти» та «Професіонали». У кожній номінації буде визначено три призових місця, також журі Фестивалю має право обрати володаря Гран-Прі. Конкурсні роботи переглядатимуть два дні – 7 та 8 листопада, а вже 9 листопада 2014 року о 12.00 відбудеться урочисте закриття «Пілігриму» та нагородження переможців.

«Є бажання переглянути всі роботи, які подані до участі у Фестивалі. Левова частина з них – це доробки наших студентів та випускників. Дуже цікаво переглянути, як думають, відчувають студенти, що прагнуть нам показати. За молодими людьми, які подали екранні твори на конкурсний перегляд, гарне майбутнє», - наголосив директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, заслужений працівник культури України Микола Покропивний.

«Цьогоріч Фестиваль зібрав 72 роботи із Запорізької, Харківської, Волинської областей та Києва. Найбільше кінострічок надійшло від вихованців коледжу культури. Є багато як аматорських, так і професійних кіноробіт. Студентські роботи переважно ігрові та документальні. Особливість цьогорічного фестивалю – анімаційні роботи, яких раніше не було», – відмітив викладач Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, голова циклової комісії кінотелемистецтва коледжу, член спілки кінематографістів України В'ячеслав Майборода.

Програма Фестивалю досить насичена. У день відкриття до уваги глядачів представлена прем'єра фільму «Трансгімалайська подорож» В'ячеслава Майбороди, далі - перегляд конкурсних робіт. Наступного дня (8 листопада) журі та глядачі ознайомлюватимуться з конкурсними роботами та переглянуть анімаційні фільми «Дівчинка з риб'ячим хвостом» в ЗD і «Крамниця Співочих Пташок», крім того зможуть побачити допрем'єрний показ художнього фільму «Поводир». У рамках Фестивалю також проводитимуться майстер-класи, наприклад з пластилінової анімації.

Усі бажаючі доторкнутися до екранного мистецтва запрошуються на фестиваль «Пілігрим». Микола Покропивний висловив сподівання, що цей Фестиваль буде традиційним і проводитиметься завжди у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

Перегляд фільмів розпочато. «Кінематограф – це подорож в життя. Кіно робиться людьми для людей і про людей», - переконаний В'ячеслав Майборода.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники буковинської ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ