Голова Житомирської облдержадміністрації взяв під особистий контроль вирішення нагальних проблем 95-ї аеромобільної бригади

Голова Житомирської облдержадміністрації взяв під особистий контроль вирішення нагальних проблем 95-ї аеромобільної бригади

08.11.14 14:17 0 598
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 7 листопада зустрівся з бійцями 13-го батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, які приїхали у відпустку додому із зони проведення антитерористичної операції. Під час зустрічі обговорювалися питання, що найбільше турбують військовослужбовців, які виконують бойові завдання на сході України.

Звертаючись до військових, Сергій Машковський зазначив: «Вітаю всіх із поверненням на рідну землю. Ви – наші герої, тому я від усієї обласної влади, жителів Житомирщини та громадян України дякую вам за мужність, відвагу та силу духу, які ви проявляєте у боротьбі за наше мирне майбутнє. Надзвичайно приємно, що Житомирщина відома у всій державі завдяки своїй 95-й бригаді. Ми пишаємося вами і віримо, що ви відчуєте належну підтримку й допомогу з боку держави». Голова облдержадміністрації закликав військовослужбовців до діалогу, в ході якого вдасться з'ясувати усі проблеми бійців та їхніх сімей.

Військових із 13-го батальйону найбільше турбують питання, пов'язані з виділенням земельних ділянок, присвоєння їм статусу учасника бойових дій та соціального забезпечення сімей. Учасники АТО стурбовані тим, що вони отримують земельні ділянки у місцях, віддалених від обласного центру. Сергій Машковський пояснив, що питання виділення землі для військових спочатку вирішувалося дуже оперативно. Ділянки поблизу міста Житомира належать Міністерству оборони України, а зараз вирішується питання щодо передачі їх в комунальну власність. Голова облдержадміністрації наголосив: «Питання виділення земельних ділянок тримаю на особистому контролі. Найближчим часом в облдержадміністрації проведемо нараду із сільськими головами Житомирського району, на яку запросимо і військовослужбовців з 13-го батальйону 95-ї бригади, аби спільно вирішити проблему земельних наділів».

Процедура присвоєння статусу учасника бойових дій тим, хто бере участь в АТО, на переконання Сергія Машковського, вимагає чіткого законодавчого регулювання. Посадовець закликав військовослужбовців написати звернення на ім'я голови облдержадміністрації, аби не затягувати часу з питанням надання статусу учасника бойових дій та вирішити його на рівні Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів. Керівник області дав доручення сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації підготувати чіткий перелік документів, необхідних для присвоєння такого статусу.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що зараз керівництво Житомирщини займається і вирішенням проблем із соціальним забезпеченням сімей учасників АТО. В області опрацьовується два механізми – надання пільг на комунальні послуги або адресна матеріальна допомога.

Сергій Машковський також розповів, що влада області та міста планує увіковічнити пам'ять загиблих на сході України земляків. Це має бути меморіальний комплекс, під час підготовки проекту якого буде врахована думка громадськості, військових та фахових архітекторів.

У ході розмови бійці 13-го батальйону 95-ї бригади спростували інформацію про те, що вони не забезпечені належним чином теплим одягом, білизною та спальними мішками. За словами військових, проблем із цим у них немає.

Громадські активісти, які теж прийшли на зустріч, відзначили, що голова облдержадміністрації у межах своєї компетенції робить все можливе для того, аби допомогти нашим героям-військовослужбовцям. Сергій Машковський зазначив: «Навіть тоді, коли представники різних органів влади намагалися дистанціюватися від вирішення проблем військових та їхніх родин, я не міг дозволити собі залишися осторонь. Розумію, що доводиться виконувати не властиві для голови облдержадміністрації функції, але приємно, коли матері, дружини та діти наших захисників відчувають підтримку влади».

Голова облдержадміністрації закликав військовослужбовців телефонувати та інформувати його особисто про факти, коли чиновники відмовляються допомагати їм у вирішенні різних проблем, та запевнив, що буде жорстко реагувати на кожне таке повідомлення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: відбулася робоча нарада ...

КОМЕНТАРІ