В Житомирській області рятувальники навчали школярів правилам безпеки під час громадської акції “Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

В Житомирській області рятувальники навчали школярів правилам безпеки під час громадської акції “Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

08.11.14 15:14 0 630
7 листопада в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності для учнів Житомирської міської гімназії №3 співробітники ДСНС провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Її започатковано ще декілька років тому, і з кожним наступним її проведенням вона набуває все більшої популярності серед населення.

У своєму привітальному слові заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський подякував усім присутнім та організаторам заходу і побажав гарно та весело провести час у компанії представників героїчної професії.

Для проведення акції організатори заздалегідь підготували справжню «Планету безпеки», подорожуючи якою, дітвора мала змогу позмагатися на спритність, витривалість, мужність, ознайомитися з професією рятувальника та піротехніка, перевірити свої знання з правил безпеки та надання першої медичної допомоги.

Але на початку співробітники ДСНС підготували для школярів неочікуваний сюрприз. У маленьких глядачів була унікальна можливість подивитися «показ мод» рятувальників та дізнатися яким одягом вони захищають себе у різноманітних небезпечних ситуаціях.

Проте найбільше захоплення діти отримали під час гасіння умовної пожежі. Кожен бажаючий міг взяти до рук пожежний ствол та допомогти вогнеборцям здолати полум’я.

Опісля територія школи перетворилася на майданчик баталій, так як розпочалася конкурсна програма. Організаторами було сформовано 5 учнівських колективів із числа 3-х та 4-х класів. Кожен пункт призначення прописаний в маршрутній карті «Планети безпеки», яка складалася із 5 країн. Умовою повного виконання конкурсної програми-пройти усі майданчики та вкластися у відповідний час.

Під час подорожі до «Країни «Медицина» тренери з першої невідкладної допомоги Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста України навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги та проводили конкурси.

«Країна вогнеборців» включала в себе пожежну естафету, де була можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників.

Далі на конкурсному шляху команд чекала «Країна піротехніків та рятувальників». У цій країні співробітники рятувальних служб демонстрували для школярів виставку пожежно-технічного озброєння, вибухонебезпечних предметів, засобів індивідуального захисту, вимірювальних та пошукових приладів, аварійно – рятувальних засобів, переговорних пристроїв.

Також вони побачили автомобілі, які є на озброєнні підрозділів пожежно-рятувальної служби та стали свідками використання спеціального обладнання для визволення людей з-під завалів чи понівечених автомобілів під час аварій на дорогах.

В «Країні спорту» хлопці та дівчата демонстрували ті якості, які притаманні людям мужньої професії «Рятувальника»: Це - відвага, швидка реакція, відмінна фізична форма, уважність, сміливість, бажання допомагати людям.

Усі знання та вміння з правил безпеки, які дітвора отримувала напередодні та безпосередньо під час акції, учасники команд демонстрували на іспиті в країні «Розумники та розумниці». Разом із «педагогом-рятувальником» хлопці та дівчата розгадували кросворд та показували свої знання з правил безпеки життєдіяльності. За правильні відповіді учасники отримували умовні відмінні оцінки – закладини із правилами безпеки.

По завершенню усіх конкурсів, суддівська колегія визначила переможців в кожному конкурсі свята та нагородила їх грамотами та цінними подарунками.

«Такі заходи мають велику користь. Найчастіше причинами дитячого травматизму та трагічних наслідків є пустощі з вогнем або піротехнічними виробами, неправильне користування печами, газовими або електричними приладами, недотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів війни тощо. Навчити маленьких громадян правилам безпечної поведінки – наш прямий обов’язок. Адже краще попередити трагічну подію, ніж потім усувати її наслідки. зазначає Олег Держанівський.

На останок, на згадку про гарні емоції та весело проведений час залишаться для дітей яскраві світлини з рятувальниками на фоні справжньої пожежної машини.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ