Чернігів: Золотий ювілей ЧТУ

Чернігів: Золотий ювілей ЧТУ

08.11.14 10:23 0 639
50 років цього тижня виповнилося з часу започаткування тролейбусного руху в обласному центрі Чернігівщини та створення Чернігівського тролейбусного управління.

Урочистості з цієї нагоди 6 листопада пройшли у міському Палаці культури. Колектив і ветеранів підприємства привітали в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Олександр Кодола, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Зокрема, міський голова підкреслив, що Чернігівське тролейбусне управління належить до стратегічних підприємств міста, таких як ТЕЦ, облтеплокомуненерго, водоканал. Електротранспорт є не тільки екологічним, але і соціальним, адже перевезення пільгових категорій населення здійснюється майже у повному обсязі саме тролейбусами. О.Соколов поділився своїми враженнями про розвиток тролейбусного руху в місті, адже прокладання нових тролейбусних ліній до віддалених мікрорайонів Чернігів кілька десятиріч тому свідчило про "прихід цивілізації".

Також керівник міста зазначив, що у планах міської влади залишається прокладання тролейбусної ліній по вулиці 50 років ВЛКСМ, що з'єднає мікрорайон Масани з вулицею Героїв Чорнобиля. О.Соколов висловив сподівання на поліпшення у майбутньому соціально-економічної ситуації в країні та місті, що дозволить швидше оновлювати рухомий склад ЧТУ. Цього року тролейбусне управління отримало два тролейбуси чернігівського виробництва марки "Барвінок".

Міський голова висловив усім працівникам ЧТУ подяку за їхню працю.

Довідка: 5 листопада 1964 року о 16 годині у Чернігові було відкрито рух тролейбусів за трьома маршрутами, які з'єднали житловий район Бобровиця і центр міста з промисловими зонами – заводом синтетичного волокна, камвольно-суконним комбінатом, вокзалом. Першим керівником підприємства був Яків Олександрович Горелік.

На той час протяжність тролейбусних ліній становила 22 км. Парк тролейбусів нараховував 22 одиниці. Поступово нарощувалося будівництво тролейбусних ліній, збільшувався парк тролейбусів, було організовано 10 маршрутів.

Наразі протяжність тролейбусних маршрутів складає 184 км, обслуговується 9 маршрутів. Щоденно на лініях у місті працюють 65 тролейбусів. Колектив ЧТУ налічує 670 працівників.

За рік тролейбуси у Чернігові перевозять близько 35 млн. пасажирів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ