У Рівненській області піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення знешкодили три боєприпаса,що були виявлені неподалік залізничної колії

У Рівненській області піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення знешкодили три боєприпаса,що були виявлені неподалік залізничної колії

08.11.14 15:15 0 580
5 листопада близько 18:00 в лісовому масиві поблизу селища міського типу Клевань місцевою жителькою було виявлено підозрілий металевий предмет ззовні схожий на боєприпас.

Жінка відразу зателефонувала за номером «101», а місце знахідки узяли під охорону працівники міліції. Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій оглянувши металевий предмет встановили, що це артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Під час додаткового обстеження прилеглої території виявили ще два артснаряди калібром 152 мм. Усі небезпечні пам’ятки минулої війни були знешкоджені у спеціально визначеному місці.

Варто додати, що виявлені боєприпаси були радянського виробництва, перебували у бойовому стані та становили серйозну загрозу для місцевих жителів та поряд розташованих житлових будинків смт. Клевань. Також за сорок метрів від місця, де були знайдені артилерійські снаряди пролягала залізнична колія, де щогодини курсують вантажні та пасажирські потяги, а за метрів тридцять розташовувалася пам’ятка природи місцевого значення, більш відома у народі під назвою «Тунель кохання», котрий щороку відвідують тисячі туристів з України та інших іноземних країн. Загрожували снаряди і чисельним опорам ліній електропередач, що пролягали повздовж колії. Радіус ураження усіх боєприпасів при можливому вибуху сягнув би більше кілометра, а кількість вибухової речовини у тротиловому еквіваленті становила майже 15 кілограмів. Як розповіли старожили, у місцевості, де знайшли снаряди у далекому 1941-му розташовувалися склади з боєприпасами радянської армії і коли проходили активні наступальні дії Вермахту їх підірвали.

З початку року група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області здійснила 76 бойових виїздів та знешкодила 2579 вибухонебезпечних предметів.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області звертається до мешканців області! Громадяни часто знаходять вибухонебезпечні предмети часів війни на полях, присадибних ділянках, у лісах тощо. Тому необхідно дотримуватись заходів безпеки. При виявленні таких предметів не можна їх чіпати руками і, тим більше, намагатися знешкодити. Про небезпечну знахідку необхідно негайно повідомити підрозділи Дежавної служби з надзвичайних ситуацій за номером "101". За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини огородити місце знахідки і не допускати до нього сторонніх осіб. Запам’ятайте! Боєприпаси можуть бути знешкоджені тільки спеціалістами.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Львівщина отримала ...

КОМЕНТАРІ