У Рівненській області мізоцький Державний пожежно-рятувальний пост сорок років на сторожі безпеки жителів району ( )

У Рівненській області мізоцький Державний пожежно-рятувальний пост сорок років на сторожі безпеки жителів району ( )

08.11.14 08:56 0 746
07 листопада привітати із ювілеєм особовий склад Державного пожежно-рятувального поста 18-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області, який базується у селищі Мізоч Здолбунівського району, прибув заступник начальника облуправління ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук, заступник голови Здолбунівської районної адміністрації Валентина Бондарчук, депутат обласної ради Олександр Андріюк, селищний голова Богдан Похилюк, ветерани підрозділу, місцева громада.

Від імені начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області полковника Сергія Крука, місцеві рятувальники отримали грамоти та цінні подарунки. Теплі слова вітань на свою адресу вогнеборці отримали і від імені місцевих жителів та селищного голови.

Сотні ліквідованих пожеж та надзвичайних подій до прибуття основних підрозділів із райцентру свідчать про дієздатність та оперативність цього підрозділу, адже всі розуміють, що саме відстань стає найбільшим ворогом рятувальників, бо на її подолання витрачаються дорогоцінні хвилини, за які можна врятувати і матеріальні цінності, і, що найважливіше, людське життя. Отже, сорокарічний ювілей цього підрозділу у Мізочі стало справжнім святом і для районної влади, і для рятувальників і для сільської громади, які спільними зусиллями зробили все можливе для цього.

Приміщення, в якому базується Державний пожежно-рятувальний пост до 1939 року слугував ескадронному корпусу охорони пограниччя Мізоча. На плацу, розташованому в цьому районі, відбувалися навчання «уланів», а також показові виступи для жителів містечка. Ескадрон КОП покинув Мізоч ще до початку Другої світової війни. Далі приміщенні було використано під лазню.

28 жовтня 1974 року було створено ППЧ-32 смт. Мізоч. Для гасіння пожеж у розпорядження пожежної частини було виділено два автомобілі: ЗІЛ-157 та ГАЗ-66. Мізоцькі пожежники виконували свої прямі функції – гасили пожежі та рятували людей. Пожежна частина обслуговувала 28 населених пунктів 14-ти сільських та однієї селищної ради. За роки існування керівники цього підрозділу поступово зміцнювали матеріально-технічну базу та розбудовували підрозділ. Пожежна частина мала дві офіційні назви: ППЧ-32 смт. Мізоч та місцева пожежна команда.

12 серпня 2013 року на базі МПК було створено Державний пожежно-рятувальний пост 18-ї державної пожежно-рятувальної частини. Наразі штат підрозділу складає 19 чоловік особового складу. Керує підрозділом капітан служби цивільного захисту Андрій Клочко.

На силами особового складу за короткий термін часу змінено матеріально-технічну базу посту, проведено ремонт пожежних автомобілів, які знаходяться у оперативному розрахунку, зроблено капітальні ремонти гаража та фасаду приміщення, облаштовано кімнату для відпочинку особового складу, встановлено сушку для захисного одягу, збудовано санвузол із душовим приміщенням тощо, але незмінними залишилися основні функції пожежно-рятувального посту – ліквідовувати пожежі та рятувати людей і навколишні села будуть під надійною опікою 19 професійних вогнеборців.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Меценат заповідав Музею ...
Наступна новина: Мрія мати комп'ютер ...

КОМЕНТАРІ