9 листопада в Україні відзначається День працівників культури та майстрів народного мистецтва

9 листопада в Україні відзначається День працівників культури та майстрів народного мистецтва

08.11.14 18:14 0 666
Пошанування діячів культури та мистецтва, самодіяльних та професійних колективів, працівників музеїв, бібліотек, аматорів та майстрів народного мистецтва відбулися в обласній філармонії напередодні свята. Присутніх вітали із професійним святом керівники області. «Найперше, хочу від усього серця подякувати усім Вам за ту титанічну працю, яку Ви робите, за Вашу відданість професії, за той величезний внесок у збереження та розвиток культурної спадщини нашого народу та нашого краю, – зазначив голова обласної ради Василь Хомінець. – Ви маєте значні досягнення у своїй такій благородній справі. І усе це лише завдяки Вам. На жаль, допомога та підтримка держави у цьому є не такою, на яку Ви заслуговуєте. Та навіть фінансування «за залишковим принципом» не зламує Вас – професійні та аматорські колективи Тернопільщини, народні умільці відомі далеко за межами нашого краю. Бажаю усім наснаги, добра, здоров'я та Божого благословіння».

Василь Хомінець нагородив кращих представників галузі культури та майстрів народного миcтецтва грамотами Тернопільської обласної ради.

Урочистості розпочалися мистецьким прологом, який був приурочений світлій памяті Героїв Небесної Сотні та бійців, які загинули у зоні проведення АТО.

Хвилиною мовчання вшанували притсутні кожного, хто віддав життя за збереження незалежності України.

Стоячи слухав зал і пісню «Плине кача».

У фойє філармонії розгорнута виставка картин з обласних художнього та краєзнавчого музеїв, присвячена 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка, а також представлена колекція «Кобзарів» з фондів Борщівського краєзнавчого музею.

Концерт працівникам культури з нагоди професійного свята подарували колективи обласної філармонії.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинська міліція ...

КОМЕНТАРІ