25 років на службі в народу України…

25 років на службі в народу України…

09.11.14 11:02 0 578
Ветеран органів внутрішніх справ Віталій Євгенійович Ніколаєнко і дотепер продовжує тримати руку на пульсі усіх подій, що ними живе міліційний колектив. Нині підполковник міліції у відставці є головою ради ветеранів Бердичівського МВ УМВС, а відтак порадником та наставником молодих правоохоронців.

Службу в міліції Віталій Ніколаєнко розпочинав у 70-х роках інспектором ДПС ДАІ Бердичівського міського відділу. Згодом працював у карному розшуку та дільничним інспектором міліції, а через деякий час очолив службу найнародніших міліціонерів. У подальшому Віталій Євгенійович був призначений на посаду начальника штабу у міському відділі, пізніше - заступника начальника МВ, з якої й пішов на заслужений відпочинок.

Службу в міліції Віталій Євгенійович згадує з гордістю та зазначає: «У нашому колективі багато уваги приділялося підвищенню професійної майстерності, набуттю і відпрацюванню навичок нестандартного мислення та скоординованих дій у складних умовах». Саме це, певно, й сприяло тому, що колеги й донині згадують ветерана, як кваліфікованого фахівця-практика.

Кілька років тому за ініціативи Віталія Ніколаєнка у міськвідділі було відкрито музейну кімнату, в якій зібрано історичні експонати та інформацію про те, як створювалась і розвивалась охорона правопорядку у Бердичеві. Нині експозиції розширено й сивочолий ветеран проводить тут для дітлахів екскурсії з цікавими розповідями з власної практики.

Минулого року Віталій Євгенійович відзначив своє 60-річчя. З ювілеєм його вітали колишні та нинішні колеги-правоохоронці. Заслуги ювіляра було належно відзначено врученням нагород: медалі Асоціації ветеранів МВС України «За заслуги» та нагрудного знаку «За заслуги перед українською секцією Міжнародної поліцейської асоціації».

- Що б там скептики не говорили, я переконаний, що без міліційної служби держава існувати не може, - ділиться роздумами ветеран. – Але у захисники правопорядку повинні йти люди чесні та справедливі. Я був на службі у народу і пишаюсь цим.

Нині Віталій Євгенійович Ніколаєнко - справжній міліційний меценат та людина з активною громадською позицією. Він завжди віднаходить можливість допомагати іншим пенсіонерам та ветеранам міліції, котрі втратили здоров'я. одне з його пріоритетних завдань - допомога бійцям-учасникам антитерористичної операції.

Віталій Євгенійович впевнений, що бердичівська міліція багата на талановитих особистостей, фахівців, які своєю працею щодня доводять вірність землякам, рідному краєві та Україні.

Ірина Коломієць,

Бердичівський МВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ