У Луцьку відкрили виставку ікон Міжнародних пленерів

У Луцьку відкрили виставку ікон Міжнародних пленерів

09.11.14 17:15 0 808
Учора, в Луцькому Замку Любарта відбулося відкриття виставки ікон Міжнародних пленерів.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, Генеральний Консул Республіки Польща Беата Бживчи, художники, духовенство та представники громадськості. Організатори виставки: Генеральне Консульство РП в Луцьку та Волинська обласна організація Національної Спілки художників України.

За словами організаторів пленеру, його метою є ведення духовного діалогу між художниками, які належать, як до західної, так і до східної Церков. В основі проекту лежить необхідність польсько-українського обміну ідеями та досвідом в області сакрального мистецтва й іконопису. Виставка подорожує не лише містами України, але й Європи.

“Ця виставка є підтвердженням того, що ми цінуємо свої культурні й духовні пам'ятки. У цих полотнах відображається не лише частинка історії, але й - душа народу. Дякую майстрам, що виховують у нашої молоді добро та віру. Вони своєю працею дають змогу побачити минуле, а також - творити у майбутньому”, - наголосив у вітальному слові голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

У свою чергу, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи подякувала представникам влади та духовенству за увагу до польського мистецтва. “Це - роботи українських і польських художників. Їх тут презентують вже вчетверте, аби поспілкуватися з колегами та відкрити для себе Західну Україну”, - зауважила вона.

“У цій залі відчувається своєрідна аура єднання людей, віри й надії на Бога, задля того, щоб був спокій в нашій державі. Майстри вкладали в картини свою душу та серце, і тепер вони випромінюють тепло та впевненість, що все в нас буде добре”, - сказав Луцький міський голова Микола Романюк.

До слова, бажаючі можуть оглянути виставку в Галереї мистецтв за адресою: вул. Лесі Українки, 24 а.

Протягом 10 днів художники створювали свої шедеври. Митці у своїх роботах використовували акрил, левкас, оргскло та золото, через світ мистецтва намагались донести істину духовності до глядача. На виставці представлено 75 ікон. Вони були написані під час ІІ Міжнародного пленеру іконопису на Волині «Мандруючі святі», який відбувся у селі Замлиння (Любомльський район, Волинь) та IV Міжнародного пленеру іконописців у Новиці (Малопольське воєводство, Польща).

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Росія вже готує наступний ...

КОМЕНТАРІ