Прикарпатська міліція та духовенство об'єднали зусилля заради спокою громади краю

Прикарпатська міліція та духовенство об'єднали зусилля заради спокою громади краю

09.11.14 11:42 0 662
Історія їх спільних старань розпочалася чверть століття тому, після першого в Україні освячення міліцейського відділу. Нині ж священики та парафіяни церков усіх конфесій об'єдналися заради забезпечення спокою в регіоні та миру на сході України.

«На службу – з Україною в серці». Таку формулу можна застосувати як щодо діяльності правоохоронця, так і священика, адже їх мета однакова – кожен на своїй, так би мовити, професійній ниві має працювати задля спокою та миру в громаді.

На Прикарпатті уже традиційно у важливі моменти в житті міліцейських колективів представники різних конфесій спільно благословляють правоохоронців на добру справу. З Божим благословенням новобранці складають Присягу на вірність українському народові, а у нинішній складний період новітньої історії української держави – вирушають на захист територіальної цілісності Вітчизни.

Церковні громади краю у числі перших відгукнулися, коли виникла потреба покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів та зведених загонів правоохоронців як на стадії підготовки, так і несення служби в зоні проведення антитерористичної операції. Тоді громадськість краю суттєво допомогла правоохоронцям у закупівлі захисного спорядження, забезпеченні технікою тощо.

Думка про те, що спільні зусилля дають позитивний результат, була провідною й у нещодавній зустрічі міліціонерів, ветеранів-правоохоронців, місцевої влади та духовенства в Тлумацькому райвідділі внутрішніх справ. Серед присутніх був Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ кир Володимир Війтишин, який понад 13 років служив у парафіях цього району. Також у зустрічі взяв участь декан Тлумацький УАПЦ митрофорний протоієрей Василь Стадник.

Від імені своїх церков вони подякували за працю на благо правопорядку усім правоохоронцям Івано-Франківщини, а також відзначили Почесними грамотами низку нинішніх та колишніх працівників органів внутрішніх справ. Чи не найбільше оплесків та вітань цього разу дісталося сімом нагородженим працівникам тлумацької міліції, які нещодавно повернулися зі службового відрядження у східний регіон України.

Особливе зацікавлення у присутніх викликала розповідь голови Івано-Франківської обласної організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України полковника міліції у відставці Володимира Бойдуника. Він більше десяти років свого часу очолював Тлумацький райвідділ міліції. На цій зустрічі Володимир Йосипович поділився спогадами про непрості та виважені рішення, які спільно з нинішніми високоповажними гостями доводилося приймати, щоб мінімізувати міжконфесійні конфлікти на межі 80-90 років минулого століття.

Згадав Володимир Бойдуник й про неординарну подію – спільне освячення приміщення райвідділу внутрішніх справ цими тоді ще молодими священиками. До речі, Тлумацький райвідділ міліції був освячений першим в Україні. це вже історія чвертьстолітньої давнини, але традиції об'єднавчої місії збережені й до .

За сприяння в діяльності правоохоронних органів та взаєморозуміння начальник УМВС України в Івано-франківській області Микола Семенишин подякував очільникам церковних єпархій та вручив їм Пам'ятні медалі.

На згадку про цю щиру зустріч усі її учасники матимуть колективне фото.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ