Іван Крисак: «Особлива підтримка з боку держави потрібна малим підприємствам»

Іван Крисак: «Особлива підтримка з боку держави потрібна малим підприємствам»

10.11.14 14:29 0 645
Відродити проблемні галузі агропромислового комплексу області планують шляхом фінансової підтримки середніх та малих підприємств, а також впровадження інших дієвих заходів. Реалізацію таких проектів включатиме «Програма розвитку середніх та малих підприємств в агропромисловому комплексі Тернопільської області на 2015-2020 роки».

Її стратегію формування обговорили під час робочої зустрічі, яку 6 листопада провів перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

«Сільськогосподарська галузь є пріоритетною в області, - зауважив Іван Крисак. - В аграрному секторі економіки виробляється понад 60 % валової продукції регіону. Саме тому сільське господарство вимагає фінансової підтримки. Розвиток даної галузі дасть можливість створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів».

Дана програма, окрім розвитку середніх та малих підприємств, передбачає:

- розширення виробництва екологічно чистої продукції;

- створення в області малих ферм сімейного типу, які будуть займатися молочним скотарством, свинарством, вівчарством, кролівництвом, розведення ондатр і нутрій, рибництвом, розведенням раків, птахівництвом різних видів, бджолярством;

- підвищення продуктивності худоби та птиці на основі зміцнення кормової бази;

- реконструкцію приміщень для утримання сільськогосподарських тварин і птиці;

- збільшення виробництва м'яса птиці;

- організацію виробництва плодів та ягід, а також грибів для більш повного забезпечення потреб населення в продуктах харчування, переробних підприємств сировиною та здешевлення їх вартості;

- розробку організаційних і технологічних заходів;

- розвиток малих переробних структур зі зберігання і переробки місцевої сільськогосподарської сировини;

- організацію в сільській місцевості заготівельно-зберігаючих структур і підприємств з переробки зерна, плодів і овочів, сировини тваринного походження, місцевих природних надр і ресурсів.

- покращення забезпечення житлово-комунального та побутового обслуговування сільського населення.

«У результаті Тернопільщиною повинні зацікавитись інвестори, які виявлять бажання вкласти кошти у фінансування агропромислового комплексу, - додав Іван Крисак. – Ми у свою чергу повинні здійснювати постійний моніторинг процесу залучення іноземних інвестицій в аграрний сектор економіки області. За рахунок інвестиційних ресурсів, а також коштів місцевих бюджетів в межах виділених асигнувань на виконання заходів програми підтримки підприємств агропромислового комплексу надаватиметься допомога суб'єктам господарювання області. На цій основі плануємо підвищити зацікавленість громадян у реалізації своєї продукції і розвивати конкурентноспроможний ринок нашої області».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 7 листопада підключено ...
Наступна новина: З 10 листопада в Україні ...

КОМЕНТАРІ