У Рівненській області рятувальники провели інструктивну нараду з соцпрацівниками районного територіального центру соціального обслуговування

У Рівненській області рятувальники провели інструктивну нараду з соцпрацівниками районного територіального центру соціального обслуговування

10.11.14 14:41 0 603
Рятувальниками Володимирецького районного сектору Держслужби з надзвичайних ситуацій в області було проведено інструктивну нараду з працівниками районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), щодо проведення ними роз’яснювальної роботи серед населення з вимог пожежної безпеки та безпечної життєдіяльності у побуті.

У своєму виступі рятувальники зупинилися на основних причинах виникнення пожеж та звернули увагу присутніх на те, що продовжують мати місце випадки пожеж по причині необережного поводження з вогнем та особливо під час паління цигарок у ліжку, нерідко в нетверезому стані. Відповідно загальна кількість пожеж, загиблих та травмованих громадян на них різко зростає. Серед жертв вогню переважна більшість – це громадяни, котрі відносяться до соціально незахищених верств. Саме у помешканнях таких жителів пожежі виникають найчастіше. Причинами їх виникнення є те, що зокрема пристарілі одинокі люди в силу об’єктивних обставин не завжди стежать за станом електропроводки чи опалювальних грубок в своїй оселі. А інколи й просте елементарне незнання тих чи інших правил пожежної безпеки у побуті, призводять до фатальних наслідків. Майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, тому на сьогоднішній день необхідно максимально посилити профілактично-роз’яснювальну роботу серед громадян краю, а особливо серед соціально незахищених верств населення та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На завершення учасникам семінару було роздано тематичні листівки та пам’ятки щодо попередження пожеж у житловому секторі в осінньо-зимовий період. Підбиваючи підсумки, присутнім було наголошено, що лише об’єднавши спільні зусилля для проведення перевірки соціально-побутових умов проживання громадян, так званої «групи ризику», з послідуючим наданням цим сім’ям, як консультативно-методичної допомоги з питань безпеки життєдіяльності, так і вирішення питання щодо можливості надання людям допомоги спеціалістів у напрямку забезпечення надійного протипожежного захисту їхніх помешкань, допоможе попередити виникнення пожеж, травмування та загибель на них людей в житловому секторі.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: тілесні ...

КОМЕНТАРІ