У Хмельницькій області розпочато заняття з підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

У Хмельницькій області розпочато заняття з підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

11.11.14 08:31 0 590
10 листопада на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області розпочались заняття з підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання міських курсів, навчально-консультаційних пунктів навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Протягом п’яти днів представники Київської, Львівської, Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Сумської, Хмельницької областей та м.Києва матимуть можливість підвищити свій теоретичний рівень з питань, що стосуються державної політики, нормативно-правової бази у сфері цивільного захисту, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

Перший день був доволі насиченим. Майстри виробничого навчання в ході лекцій поглибили свої теоретичні знання з питань цивільного захисту, ознайомились з навчально-матеріальною базою Центру, відвідали натурну дільницю обласних та міських курсів удосконалення керівних кадрів.

В ході практичної частини слухачі мали нагоду відвідати 3 Державну пожежно-рятувальну частину м.Хмельницького, де перед ними виступив начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух, який розповів присутнім про рятувальну службу Хмельниччини, про тісну співпрацю з Центральною державною школою пожежної охорони міста Честохова, що у Республіці Польща, з питань навчання хмельницьких фахівців та набуття ними позивного досвіду європейських служб порятунку. Фахівці пожежно-рятувальної частини провели з присутніми практичне заняття на тему «Організація та порядок застосування техніки, обладнання та спорядження пожежно-рятувальної частини при ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». Наостанок гості відвідали виставку пожежно-рятувальної служби ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Найбільше усіх присутніх вразила експозиція в Музеї пам’яті Героїв Чорнобиля.

Начальник Центру майор служби цивільного захисту Альона Мул зазначила, що програма підвищення кваліфікації має практичну направленість і передбачає максимальне набуття саме практичного досвіду організації роботи з питань цивільного захисту. Тому, в подальшому, до проведення занять залучатимуться фахівці-практики Інституту державного управління у сфері цивільного захисту, тренувального відділу обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф, антитерористичного центру, науково-методичного центру профтехосвіти. Крім того, заплановано проведення практичних занять та тренінгів безпосередньо на суб’єктах господарювання, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

По завершенню підвищення кваліфікації та успішного складання заліків майстри виробничого навчання отримають сертифікати державного зразка.

НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усунення наслідків ...
Наступна новина: У Луцьку вшанували 70-ту ...

КОМЕНТАРІ