На Хмельниччині піротехніки навчали школярів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

На Хмельниччині піротехніки навчали школярів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

11.11.14 12:50 0 615
10 листопада у Хмельницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №20 сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення навчали школярів правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. У заході, що відбувся у рамках Тижня знань із основ безпеки життєдіяльності, взяли участь як старшокласники, так і учні середньої школи.

Розпочав зустріч начальник відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Юрій Єрменчук, який у літку протягом тижня працював у звільненому від терористів Слов’янську. Тож на власному досвіді знає, до яких катастрофічних наслідків можуть призвести вибухи боєприпасів, адже, крім масових руйнувань будівель, гинуть та зазнають фізичних та психологічних травм люди. Психолог зазначив, що у звільненому місті, у складі групи психологів-рятувальників із всієї України надавав екстрену психологічну допомогу населенню, котре постраждало внаслідок бойових дій. Із найпоширенішими негативними емоціями, такими як страх, апатія, панічна реакція, психологи допомагали впоратися переважно найуразливішим верствам населення – літнім людям та дітям. А наостанок Юрій Єрменчук побажав школярам мирного неба та розповів про важливість дитячого малюнка для підтримання бойового духу солдат.

Потім настала черга піротехніків, які щоденно працюють із вибухонебезпечними предметами. Начальник відділення піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Вадим Нероба продемонстрував учням навчальні зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться відшуковувати на території Хмельниччини, а їх є надзвичайно багато. Також піротехнік наголосив, що випадково знайдені вибухонебезпечні предмети ні в якому разі не можна брати до рук. Їх заборонено переносити, розбирати, а тим більше кидати у багаття. Під час їх виявлення потрібно повідомити до Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

Хлопці та дівчата із цікавістю розглядали макети, а також приміряли бронежилет та каску, а також навчались користуватись міношукачами, якими оснащена група. Про небезпечні знахідки переглянули навчальний фільм, з якого дізнались корисну інформацію про наслідки необережного поводження з ними.

Учень 11-го класу Максим після незвичного пізнавального уроку розповів, що дізнався як правильно поводити себе під час виявлення вибухонебезпечних предметів, а в разі такої надзвичайної події обов’язково зателефонує до Служби порятунку «101».

Семикласниця Ангеліна зазначила, що натрапивши на вибухонебезпечний предмет, ні в якому разі не візьме його до рук, а обгородить місце виявлення знахідки та повідомить до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час заходу школярі та педколектив отримали застережливі пам’ятки та листівки. А наостанок, рятувальники звернулися до школярів із напутнім словом та закликали бути обережними, адже це може коштувати життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 11.11 м. Житомир – ...

КОМЕНТАРІ