Ведучий Остап Дроздов подискутує з киянами про можливість компромісу між сходом і заходом України

Ведучий Остап Дроздов подискутує з киянами про можливість компромісу між сходом і заходом України

11.11.14 10:34 0 687
18 листопада о 18:30 у столичному креативному просторі «Часопис» відбудеться зустріч із львівським журналістом, ведучим авторських програм на телеканалі ZIK Остапом Дроздовим. Тема для дискусії з аудиторією – «Схід і захід України: у пошуках компромісу».

Телеведучий Остап Дроздов відомий своєю різкістю і безкомпромісністю, коли мова йде про проблеми, які подекуди зручно не помічати чи замовчувати. Але цього разу Дроздов хоче спробувати разом з аудиторією, яка збереться у креативному просторі «Часопис», знайти можливий компроміс поміж українськими сходом і заходом.

«Донбас став питанням не прагматики, а принципу, – написав Дроздов в одному зі своїх резонансних блогів. – Після тисячі смертей здача Донбасу розцінюється як плювок у пам’ять кожного загиблого героя. І це так. За Донбас у складі України гинули люди, які до початку АТО ніколи не бували там. З цієї гігантської драми неможливо вийти повністю переможцями. Але доведеться. Бо ми можемо угробити півкраїни і перемогти одного Путіна – не розуміючи, що тисячі своїх «путінят» уже тут, і вони нікуди не зникали. Настав час замислитися над питанням, якого ми досі боїмося. І все-таки. Держава – це територія чи люди?»

18 листопада телеведучий пропонує подискутувати про те, чи існують способи подолання непримиренних суперечностей, які за 23 роки співіснування сходу і заходу в умовах незалежної України переросли в нездоланні антагонізми. Чи зможе Україна існувати лише у форматі гіперцентралізованої, києвоцентричної держави, адже послаблення центральної влади призвело до проблем на сході і півдні країни? І чи можна повернути мир на схід, якщо місцеве населення вважає українську армію ворогом?

Під час зустрічі ви зможете взяти участь у дискусії і поставити власні запитання Остапу Дроздову.

Місце і час зустрічі:

18 листопада

18:30

Креативний простір «Часопис»

(вул. Льва Толстого, 3)

Обов’язкова реєстрація:

http://chasopys.ua/events/event-692.html

Довідка

Остап Дроздов народився 1979 р. у Львові. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Працював кореспондентом у газеті «Поступ», заступником головного редактора «Аргумент-газети», головним редактором тижневика «Аргумент-влада». Із 2007-го – автор та ведучий політичної програми «Прямим текстом» на телеканалі ZIK. За цей час провів більше тисячі ефірів з політиками усіх рівнів. Із 2014 р. також веде на ZIKу хард-ток-шоу Drozdov, на яке приходять найвідоміші політики, громадські та культурні діячі. «За останні 20 років ми перетворили телебачення в безсенсовну розвагу, клоунаду. І навіть доленосні політичні розмови у студіях сприймаються суто як віртуальні бої на камеру. Тому вся тележурналістика опинилася на краю прірви. Треба відчайдушно рятувати саму себе й повертати смисли на голубі екрани. По той бік екрана сидить розумна людина, яка має свою думку і готова вислухати іншу, щоб співставити зі своєю. Тож я відчуваю гігантський запит на одкровення», – пояснив мету нового проекту Дроздов.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ