«Цукрова незалежність»: Львів побачив Майдан очима танцюристів

«Цукрова незалежність»: Львів побачив Майдан очима танцюристів

11.11.14 09:19 0 572
У Львові у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулася прем'єра документальної інтерактивної танцювальної вистави від Театру танцю Madrin «Цукрова незалежність», присвяченій пам'яті Небесної сотні – людям, які розпочали новий період в історії нашої країни.

Про це повідомляє кореспондент .

У залі театру зібралося багато людей. Усі з нетерпінням чекали на початок дійства. Перед виставою актори зазначили, що глядач не побачить на сцені розкішних костюмів, надзвичайних декорацій, однак зможе відчути той настрій і ту атмосферу, які панували на Майдані.

Спектакль розпочався із виконання гімну України.

«Цукрова незалежність» – це історія Революції гідності, яку артисти Театру танцю Madrin показали через три історії. До революційних подій усі герої жили своїм життям. Їм було байдуже до того, що відбувається в країні. Однак з першими повідомленнями про протест студентів, їхнє побиття силовиками, уся байдужість кудись зникає. Кожен із героїв обирає свій шлях. У першій історії розповідається про молоду сім’ю з маленькою дитиною. Батько пішов на Майдан, а мати, залишивши дитя на бабусю, побігла за ним. У другій йдеться про двох братів, які стояли по різні сторони барикад: один – на стороні тодішньої влади, інший – на Майдані. У третій історії йдеться про молодих хлопця і дівчину, які були разом до останнього подиху.

Також у виставі були два алегоричні герої – людська Байдужість та Війна.

Кожна постановку вражала неповторністю та оригінальністю. Найбільш заворожувало те, як артисти змогли передати відхід Небесної сотні на небо. У цьому їм допомагали четверо акробатів.

Глядачі не були просто пасивними спостерігачами. Вони брали участь у виставі. «Майданівці» пригощали присутніх чаєм і бутербродами, а люди у залі у свою чергу допомагали будувати барикади та співати.

Як зазначили самі артисти, спектаклем вони хотіли надихнути людей, аби кожен зрозумів, що Україна не повинна роздиратись між США, Росією та Європою, а обрати власний шлях, навчитись цінувати свою культуру.

«Українці – сильна, молода, талановита нація! Ми повинні повірити в це і навчитись пишатись своєю приналежністю, своєю мовою, культурою, історією. Передавати це з покоління в покоління», – зазначили артисти.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До України прибуло 40 ...

КОМЕНТАРІ