Pink Floyd випустив останній свій альбом

Pink Floyd випустив останній свій альбом

11.11.14 09:48 0 607
Останній альбом знаменитої британської рок-групи Pink Floyd The Endless River («Нескінченна ріка») надійшов у понеділок у продаж по всьому світу. Музиканти прийняли рішення більше не записувати нову музику в складі цього колективу.

Новий альбом складений з творів, які були записані ще в 1993 році для диска The Division Bell, проте з різних причин не увійшли до нього. Таким чином, The Endless River став першою платівкою знаменитого колективу за останні 20 років.

Авторами і виконавцями композицій стали гітарист Девід Гілмор, барабанщик Нік Мейсон і клавішник Річард Райт, який помер в 2008 році. В інтерв’ю радіостанції ВВС Мейсон і Гілмор підтвердили, що диск буде їх останньою спільною роботою.

«Прикро звичайно, але це кінець», – констатував Гілмор. Разом з тим гітарист сказав, що, можливо, у своїх майбутніх сольних роботах він використовуватиме матеріал, записаний з Райтом.

«У мене є трохи записів з Ріком, які, сподіваюся, з’являться на моєму наступному сольному альбомі, але не на диску Pink Floyd», – зазначив він.

Зазначимо, що за три дні до офіційного виходу платівки вона просочилася в мережу, тому всі, хто не міг чекати релізу, змогли вже вдосталь насолодитися новим диском. Слухачі та музичні критики зійшлися на думці, що ця робота звучить як «той самий Pink Floyd».

Незважаючи на витік в Інтернет, за понад два тижні до виходу диска він очолив список найбільш очікуваних музичних новинок і побив усі рекорди за кількістю попередніх замовлень в інтернет-магазині Amazon.

У The Endless River є 17 інструментальних композицій (одна з них записана за участю британського вченого Стівена Хокінга, голос якого з’явиться у пісні Talkin Hawkin) і пісня Louder Than Words, автором тексту для якої стала дружина Девіда Гілмора Поллі Семсон, пише ТАСС.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Твердотопливные котлы ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ