У світі нині відзначають День молоді

У світі нині відзначають День молоді

11.11.14 08:48 0 561
10 листопада, відзначають Всесвітній день молоді.

Свято встановлено в день завершення Всесвітньої конференції молоді, що проходила 29 жовтня – 10 листопада 1945 року в Лондоні, та заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді, інформує Вікіпедія.

На конференції 1945 року були присутні представники 63 країн. А в цілому рух об’єднав 30 мільйонів людей по всьому світу.

свято відзначають активісти руху, які займаються питаннями миру на планеті, захисту прав молоді, незалежності націй, боротьби з расизмом та захистом здоров’я молодого покоління.

Безпосередньо 10 листопада зазвичай проводяться фестивалі молоді та студентів. Перший такий фестиваль всесвітнього масштабу відбувся в 1947 році у Празі, пише beyond.ua.

Зазначимо, Міжнародний день молоді відзначають 12 серпня.

За даними Вікіпедії, ідея Міжнародного дня молоді була запропонована в 1991 р. молоддю, яка зібралася в Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Форум рекомендував, щоб Міжнародний день молоді було оголошено спеціально для збору коштів, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями.

Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 р. Ця рекомендація була підтримана 17 грудня 1999 р. 54 сесією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у резолюції № «A/RES 54/120 I» («Політика та програми, що залучають молодь»), та 12 серпня було оголошено Міжнародним днем молоді. Асамблея також рекомендувала проводити пропагандистські заходи в підтримку Міжнародного дня з підвищення інформованості про Всесвітню програму дій, що стосується молоді, прийнятої в 1995 р.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові ДАІ закликає ...
Наступна новина: Житомирські ДАІшники серед ...

КОМЕНТАРІ