Ситуація на ДП «Луцький КХП №2» продовжує залишатися напруженою

Ситуація на ДП «Луцький КХП №2» продовжує залишатися напруженою

11.11.14 08:00 0 630
Від стабільної роботи одного з найбільших волинських підприємств переробної галузі залежить ціна на хліб. На цьому особливо наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик в ході обговорення ситуації на ДП «Луцький КХП №2» під час оперативної наради. Нагадаємо: на підприємстві нині - непроста ситуація, влітку перевірка виявила нестачу зерна та продукції його переробки на загальну суму 53 млн грн. Нині КХП №2 має мільйонний борг із заробітної плати, відрахувань до Пенсійного фонду, податкову заборгованість. Нове керівництво поки не в змозі розв'язати проблемну ситуацію. Це створює значну соціальну напругу в регіоні. Тому голова облдержадміністрації тримає на контролі стан справ на підприємстві та неодноразово порушував питання його стабільної життєдіяльності у вищих органах влади.

Заступник директора ДП «Луцький КХП №2» Римма Тіора, інформуючи на оперативній нараді, повідомила, що внаслідок здійснення аудиторської перевірки в липні ц.р, підприємство не мало змоги закупити зерно у місцевих сільгосппідприємств під час жнив 2014 року.

Підприємство, після перевірки, запрацювало у серпні ц.р, однак, не на повну потужність. Як зазначила Римма Тіора, виходом із ситуації, що склалася, є завантаження елеватора підприємства не менше як на 60%, і переробка зерна не менше 5 тис. тонн в місяць. Відтак, кошти, які будуть отримані від зберігання зерна та його переробки дадуть змогу стабілізувати роботу підприємства та працювати прибутково.

Окрім того, заступник директора ДП «Луцький КХП №2» звернулася до голови ОДА за сприянням у розблокуванні рахунків підприємства. Зараз там коштів поки немає, однак наприкінці листопада очікується транш від Держрезерву, який боргує підприємству 2,7 млн грн. Тоді можна було б виплачувати заробітну плату.

Володимир Гунчик охарактеризував ситуацію на підприємстві вкрай напруженою, а роботу його керівництва – не результативною. «Тут – найскладніша ситуація в області. Роботу інших держпідприємств нам вдалося більш-менш стабілізувати, вони працюють, люди отримують заробітні плати, виробляється продукція. Тут же – ніяких позитивних зрушень. Функціонування КХП №2 – вагомий фактор у величині ціни на хліб в області», - зауважив він.

Щодо розблокування рахунків – Володимир Гунчик наголосив: прийдуть кошти, тоді він допоможе у розблокуванні рахунків. Адже ситуація із рухом фінансів теж неоднозначна.

Голова облдержадміністрації дав доручення своєму раднику Сергію Кошаруку підготувати бізнес-план з огляду лише на місцеві резерви. «Мене цікавить, чи можемо ми забезпечити роботу підприємства: наші місцеві зернотрейдери, виробники зерна, обласні резерви. Можливо, тут потрібне кардинально інший підхід», - підкреслив він.

Володимир Гунчик також дав доручення директору департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрію Горбенку підготувати інформацію про роботу ДП «Луцький КХП №2» упродовж останніх днів та можливі кадрові пропозиції. Цю інформацію він передасть у вищі органи влади, аби все ж таки налагодити ситуацію на підприємстві.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое ручные сигары
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ