Підтримка волинських військовослужбовців та їх родин,а також забезпечення діяльності військових підрозділів – першочергові завдання обласної влади

Підтримка волинських військовослужбовців та їх родин,а також забезпечення діяльності військових підрозділів – першочергові завдання обласної влади

11.11.14 14:43 0 568
В ході оперативної наради, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик поінформував про результати його роботи в Міністерстві оборони України, де порушував низку питань, пов'язаних з підтримкою волинських військовослужбовців та їх родин.

Зокрема, під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з Міністром оборони України Степаном Полтораком обговорили питання матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів, що дислокуються на території Волинської області.

Володимир Гунчик поінформував Міністра про роботу щодо надання допомоги у ремонті однієї з казарм на території військового містечка 51 бригади. Наразі фахівці ОДА працюють над розробкою проектно-кошторисної документації. Це питання розглядатимуть на засіданнях комісії облради, шукатимуть резерви у виділенні коштів на ці цілі.

Зі свого боку, за словами голови облдержадміністрації, Міністр запевнив, що профільне відомство також залучатиме ресурси для відновлення боєздатності під час переформатування 51 бригади у 14-ту.

Окремо, Володимир Гунчик порушив перед Степаном Полтораком питання ротації бійців I-ого батальйону територіальної оборони «Волинь», які вже понад 45 днів знаходяться за межами області, а також матеріально-технічного стану цього військового підрозділу. У Міністерство паралельно передано лист з викладеною проблематикою.

«Ці проблеми Міністру відомі. Питання – на розгляді. Рішення щодо ротації першого батальйону будуть прийняті. У четвер, задля прискорення вирішення цих питань, матиму зустріч з керівником генштабу», - зауважив він.

Крім цього, голова облдержадміністрації повідомив, що Мінооборони підтримує ініціативу ОДА щодо будівництва в Луцьку житлового комплексу для родин, в яких є загиблі в зоні АТО. «Розглянуто два варіанти: пропозиція Міноборони – землю продати, пропозиція ОДА – розпочати будівництво житлового містечка за дольовою участю Міноборони. Це дасть можливість значно спросити процедуру реалізації цього проекту. Уже, разом з Луцькою міською радою, розпочинаємо роботу, щоб збудувати в Луцьку новий мікрорайон на 7 тисяч квартир. Відтак, - вирішиться житлове питання військових. Це - величезний проект і за нього треба боротися», - розповів Володимир Гунчик.

Окремо, голова облдержадміністрації поінформував, що ОДА отримала відповідь від МВС на звернення щодо надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих батальйонів. Наразі, без змін у чинному законодавстві - це неможливо. Володимир Гунчик вважає, що ці питання – у силі вирішити новообраним волинським депутатам Верховної Ради. А поки, у міру можливостей, спільно з облрадою – максимальна підтримка цих людей.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ