Волинська область: рятувальники проводять пожежно-профілактичні рейди для попередження пожеж,спричинених випалюванням посуші

Волинська область: рятувальники проводять пожежно-профілактичні рейди для попередження пожеж,спричинених випалюванням посуші

11.11.14 16:47 0 599
7 листопада працівники Луцького міськрайонного відділу У ДСНС у Волинській області організували спільний профілактичний рейд з попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сухої трави.

До заходу долучились працівники Міністерства внутрішніх справ та екологічної інспекції.

Під час проведення рейду присутні змогли на власні очі переконатись, яку шкоду завдає вогонь для екосистеми, оскільки під час заходу спільними зусиллями вдалося запобігти декільком загоранням.

Рейдова група спілкувалася із мешканцями сіл Боратин, Новостав, Голишів, Вербаїв, Лучиці, Промінь, Забороль, Коршовець Луцького району. Фахівці держслужби звернулись до громадян з попередженням про заборону спалювання сухої трави та сміття, розповіли про основні фактори, які можуть спричинити масштабні пожежі в екосистемах, а також про заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій подібного характеру.

За результатами рейдового відпрацювання працівниками екологічної інспекції до адміністративної відповідальності притягнуто низку винних осіб.

Дані рейди будуть тривати і надалі.

Загалом з початку року в області виникло 64 пожежі в екосистемах, з них 6 пожеж у лісах, 22 пожежі на торфополях та 36 пожеж на сільгоспугіддях (спалювання стерні, сухої трави, сміття).

Шановні громадяни! Спалювання сухої рослинності – заборонено! Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей. Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу порятунку «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: сергій Надал ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ