Люди,що знаходяться на тимчасово не контрольованій території України,будуть соціально захищені

Люди,що знаходяться на тимчасово не контрольованій території України,будуть соціально захищені

11.11.14 11:17 0 591
7 листопада Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 595 «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей»

Дія постанови спрямована на захист людей, що знаходяться на тимчасово не контрольованій території, але мають отримувати соціальні виплати та заробітню плату з держбюджету.

Відповідно до постанови всі соціальні виплати, гарантовані державою, будуть нараховані. Але з 1 грудня 2014 р. кошти виплачуватимуться тільки тим громадянам (в тому числі пенсіонерам), що переїхали на контрольовану територію та зареєструвались у відділеннях соцзахисту як тимчасово переміщені особи.

Громадянам, які залишились на неконтрольованій території, всі соціальні виплати, в тому числі пенсії, будуть нараховуватися, але виплачуватимуться тільки після звільнення цього населеного пункту від терористів та взяття його під контроль держави.

Всі бюджетні установи, що розміщені на тимчасово не контрольованій території, повинні бути переведені на контрольовані Україною території до 1 грудня 2014 р. У місячний строк з моменту вступу в дію Постанови будуть внесені зміни в штатні розписи, кошториси та статути бюджетних установ, підприємств та організацій з урахуванням зміни чисельності працівників та наявних умов для здійснення функцій. Працівникам цих установ, що переїхали за адресою нового розташування закладу, за виконання їх обов'язків здійснюватимуться виплати заробітної плати, в тому числі працівникам навчальних закладів – за відпустки у травні-серпні 2014 р. Будуть виплачуватися стипендії студентам, які переміщені на контрольовану територію і навчаються за державним замовленням за денною формою навчання у навчальних закладах, переміщених на контрольовану територію.

Державна підтримка вугільної галузі надається тільки підприємствам, що зареєстровані та знаходяться на контрольованій території.

Згідно з постановою Урядом розробляється механізм, за яким поставлені та неоплачені енергоносії на тимчасово не контрольованій території будуть компенсовані за рахунок коштів, що зарезервовані для виплати пільг та субсидій громадянам, які перебувають на неконтрольованій території.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині для ...

КОМЕНТАРІ