Житомирські ДАІшники серед тих,хто рятує життя

Житомирські ДАІшники серед тих,хто рятує життя

11.11.14 08:54 0 614
Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху, що триватиме з 10 по 16 листопада, працівники ДАІ Житомирщини розпочали з благочинної акції по здачі донорської крові. Очолив першу партію донорів у погонах особисто головний ДАІшник області Володимир Гриб.

Із самого ранку 10 листопада у Житомирському обласному центрі крові серед інших відвідувачів можна було побачити людей у форменому одязі. Вартові дорожнього порядку обласного управління ДАІ об'єдналися з однією метою – поділитися своєю кров'ю заради порятунку інших людей. Кому ж, як не їм, відомо, наскільки важливою може бути наявність донорської крові та її компонентів під час надання медичної допомоги усім, хто її потребує. А це військовослужбовці та правоохоронці, які нині беруть участь у проведенні антитерористичної операції на буремному сході України, а також потерпілі у ДТП учасники дорожнього руху.

Начальник УДАІ УМВС Житомирщини Володимир Гриб особисто очолив першу групу добровольців. За його словами, керівник має бути в усьому прикладом для своїх підлеглих. Окрім того, для нього така акція є особливою місією, адже усвідомлення того, що саме його кров стане у пригоді та врятує чиєсь життя, є важливим почуттям не лише з позиції правоохоронця, але й як для пересічної людини. Тож Володимир Іванович разом зі своїми підлеглими першим бере участь в доброчинній акції.

– Ми з готовністю долучилися до загальнодержавних заходів під символічною назвою «Здай кров – урятуй життя», - додає Володимир Іванович. – Хочу зазначити, що обласний центр крові – не новий заклад для нас, адже серед наших працівників є вже донори зі стажем.

- Я не вперше виступаю в якості донора, - розповідає командир роти дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС в області Іван Кобилинський. – ж ми з колегами прибули до центру крові, аби знову присвятити годину свого часу благородній справі. Приємно відчувати, що можу зробити щось, що допоможе людині одужати.

Серед тих, хто долучився до акції здачі донорської крові є й такі, хто зважився на це вперше у житті. Проте молодих донорів увесь час підбадьорювали їх колеги.

Відтак, медики, вже звичні до таких відвідувачів, швидко розподілили їх по кабінетах та розпочали роботу.

- На жаль, бажаючих здати свою кров нині небагато, - коментує головний лікар обласного центру крові Анатолій Чугрієв. – Якщо трапляється біда і хворому терміново потрібне лікування з використанням крові та її препаратів, рідні іноді змушені самі шукати донорів. І часто на такі прохання відгукуються саме правоохоронці.

Вартові дорожнього порядку закликають громадян приєднатися до акції та допомогти врятувати життя тим, хто цього потребує.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ