Державтоінспекція України нагадує: не залишайте авто без нагляду

Державтоінспекція України нагадує: не залишайте авто без нагляду

11.11.14 09:42 0 621
Незважаючи на постійні застереження ДАІ, деякі керманичі авто не надто переймаються збереженням своїх транспортних засобів. Досить часто автовласники залишаючи свої авто на об'єктах автосервісу, спокійно передають зовсім чужим людям ключі від автівки. Чим і користуються любителі покататися «безкоштовно». Наслідками таких дій часто стають дорожньо-транспортні пригоди. Як результат: травмовані люди та розбиті авто.

Так, учора, на одній із вулиць столиці сталося ДТП за участю маршрутки «Богдан» та легковика «БМВ». Керманич «Богдана» рухався в напрямку вулиці Кайсарова. Не встиг водій під'їхати до зупинки громадського транспорту, як раптом у автобус врізався легковик «БМВ-745». Від потужного удару маршрутка з людьми посунулась вперед та врізалась у металеву електроопору. Внаслідок ДТП постраждало чотири особи. Згодом стало відомо, що за кермом легковика перебував працівник одного з столичних СТО. Автівку взяв покататися без дозволу, і ось результат.

Легковажність власників транспортних засобів у багатьох випадках призводить саме до подібних наслідків. Саме тому є сенс прислуховуватися до порад Державтоінспекції.

ДАІ рекомендує автовласникам: не залишайте ключі від авто працівникам СТО, автомийок та малознайомим людям; ні в якому разі не зберігайте в салоні документи на авто - цим ви не тільки ускладните його пошуки, але і створите сприятливі умови для керування викрадачем вашим транспортом; обладнайте автомобіль не тільки сигналізацією, а й механічним пристроєм проти викрадень.

Якщо авто вберегти не вдалося або ви стали очевидцем незаконного заволодіння негайно звертайтеся у найближчий відділ міліції із заявою про викрадення або телефонуйте на номер «102». Пам'ятайте, що кожна втрачена хвилина зменшує вірогідність повернення транспортного засобу.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Твердотопливные котлы ...

КОМЕНТАРІ