В Ужгороді націоналісті відзначили річницю створення "Карпатської Січі"

В Ужгороді націоналісті відзначили річницю створення "Карпатської Січі"

11.11.14 17:42 0 761
9 листопада 2014 року в Ужгороді патріоти провели смолоскипний марш, приурочений 76-й річниці створення Організації Народної Оборони "Карпатська Січ". У заході взяли участь націоналісті із ВО "Свобода", МГО "Сокіл" та побратими з СПО "Карпатська Січ".

На Народній площі зібралося більше сотні націоналістів із різних організацій. Марш було приурочено до річниці створення "Карпатської січі", – організації, що стала на захист незалежної Карпатської України. У колоні разом із родиною йшов удруге обраний народним депутатом України свободівець Юрій Бублик. Під час виступу він наголосив на необхідності згуртуватися навколо боротьби із зовнішнім агресором та знищувати раба в собі: "Сам я родом із Полтавщини, проте ми знаємо про героїчний чин Карпатської Січі. Адже історично так склалось, що Україну пошматували різні імперії і українство завжди боролось за своє існування. У цьому ми єдині – боротьба за спільне майбутнє нації об'єднує і тепер, щоб ми перемогли російського окупанта, а потім і олігархат, що засідає у верхах влади".

Керівник міської організації ВО "Свобода" в Ужгороді Томаш Лелекач в своєму виступі наголосив на єдності націоналістичних організацій Закарпаття: "Дякую всім присутнім за те, що знайшли час вшанувати січовиків. Як 76 років тому вони воювали за незалежну Україну, так і тепер вояки на Сході відстоюють цілісність нашої держави. Відбулась Революція гідності, але ми не дотягнули до революції свідомості, що так і не змінилась. На Майдані люди гинули за те, щоб прибрати олігархів від влади, але антиукраїнські сили знову обдурюють нас. Через телебачення обманюють простий люд – і українці обирають того самого олігарха, тільки з іншого "клану". Ті ж сили намагаються розділити націоналістів. Попереду нас чекає національна революція, заради якої ми продовжуємо боротьбу і яка стане революцією свідомості. Вона можлива лише після перемоги над окупантом. Ми повинні розуміти , що тільки в єдності – сила!".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ