Чернігівська область: за вихідні дні бійці ДСНС ліквідували 8 пожеж

Чернігівська область: за вихідні дні бійці ДСНС ліквідували 8 пожеж

11.11.14 08:00 0 599
У зв'язку із теплою погодою, що встановилась на території Чернігівської області, рятувальники вкотре закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у суху осінню погоду поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Лише протягом вихідних зареєстровано 8 пожеж сухої трави та сміття на загальній площі понад 37 Га, що виникають через необережність у поводженні з вогнем. Завдяки оперативному реагуванню підрозділів служби "101" не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви, об’єкти різних форм власності.

Слід зазначити, що з початку року саме нехтування елементарними правилами пожежної безпеки призвело до виникнення 482 пожеж у екосистемах, під час яких вогнем знищено 42 Га настилу в лісі, 41 Га торфовищ, 10 Га сільгоспугідь та 2027 Га сухої рослинності на відкритій території.

Так, 9 листопада до Служби порятунку «101» у Сосницькому районі надійшло повідомлення про пожежу сухої трави біля с. Спаське. Вогнеборці ліквідували горіння на площі близько 20 Га. Ймовірною причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем особи, що встановлюється.

У зв’язку з цим рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області закликають громадян не спалювати опале листя‚ суху траву та інші рослинні залишки. Це завдає не лише суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною великого лиха.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое ручные сигары
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ