У Рівненській області співробітники ДСНС дбають про безпеку підростаючого покоління

У Рівненській області співробітники ДСНС дбають про безпеку підростаючого покоління

11.11.14 10:10 0 580
Співробітники Дубенського міськрайонного сектору Головного Управління ДСНС України у Рівненській області постійно займаються профілактичною та роз’яснювальною роботою серед населення. Особливу увагу рятувальники приділяють підростаючому поколінню, адже закладені у дитинстві норми та правила поведінки, можуть вирішувати подальшу долю вже дорослої людини. З метою попередження надзвичайних ситуацій та випадків дитячого травматизму проводиться Тиждень безпеки життєдіяльності.

Завдяки агітаційно-профілактичній роботі рятувальників, діти отримують корисні знання, які допоможуть уникнути лиха. Також під час відвідування шкільних та дошкільних навчальних закладів хлопцям та дівчатам рятувальники розповідають як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайної події.

Працівники Служби порятунку розповідають школярам, як потрібно поводитися вдома та під час відпочинку, щоб не трапилося лиха. А свої застереження підтверджують наведеними конкретними фактами, які мали місце в Дубенському районі.

Також рятувальники не залишили поза увагою і зовсім юних дітлахів. Нещодавно до пожежно-рятувальної частини завітали вихованці місцевого дошкільно-навчального закладу.

Вогнеборці розповіли дітям про свою професію, ознайомили малюків із основними вимогами безпеки та розповіли про алгоритм дій у випадку виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуаціях.

Під час екскурсії дітям черговий раз нагадали основи правил безпеки життєдіяльності і розповіли як діяти у разі виникнення надзвичайних подій і ситуацій, продемонстрували учням спеціальну техніку підрозділу та її можливості.

Рятувальники продемонстрували пожежний автомобіль та устаткування для порятунку людей із надзвичайних ситуацій. Також вихованцям розповіли основні правила пожежної безпеки та основні дії під час її виникнення, назвали типи вогнегасників та правила їхнього використання. На завершення навчання рятувальники погасили умовну пожежу за допомогою «ствола першої допомоги».

Для дітлахів ці перші знання про безпеку можуть стати надійним фундаментом, на якому і повинен будуватися світогляд особистості, готової до життя в безпечному світі.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: звернення до ...
Наступна новина: Львівщина: на Миколаївщині ...

КОМЕНТАРІ