Рівненщина: правоохоронці розшукують осіб,причетних до крадіжок з храмів на Радивилівщині

Рівненщина: правоохоронці розшукують осіб,причетних до крадіжок з храмів на Радивилівщині

11.11.14 16:21 0 581
9 листопада на лінію «102» зателефонував староста Святовведенського храму Української провославної церкви села Башарівка та повідомив, що на території церкви зламаний хрест та вибиті вхідні двері. Із аналогічним повідомленням до міліції звернувся настоятель Свято–Преображенського храму села Батьків та староста храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в Радивилові.

- Я нічого не чіпав та в середину не заходив, чекав на приїзд міліціонерів, - говорить Василь, староста Святовведенського храму. – Вже разом із ними зайшов до церкви. Під час огляду ми побачили, що в дерев'яній скриньці з пожертвами грошей не має. Зловмисники викрали близько вісімсот гривень.

Шляхом вибиття нижньої частини дверей та розбиття вікон зловмисники проникли і у церковні приміщення Свято–Преображенського храму та храму Різдва Пресвятої Богородиці.

— Водомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — зазначив начальник Радивилівського РВ УМВС, підполковник міліції Віталій Кеда. — Відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка), частиною 1 статті 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) Кримінального Кодексу України відкриті кримінальні провадження.

Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Оксана Шуляк,

Радивилівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прес-тур ...
Наступна новина: Бійці львівського ...

КОМЕНТАРІ