Ветерани тернопільської міліції запропонували перенести дату їхнього вшанування

Ветерани тернопільської міліції запропонували перенести дату їхнього вшанування

11.11.14 09:25 0 712
День вшанування ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ пройшов на Тернопільщині. Зібрання з цієї нагоди відбулися в обласному управлінні міліції та районних осередках.

Ветерани та пенсіонери Тернопільського райвідділу внутрішніх справ збиралися напередодні, аби обговорити свої насущні проблеми та делегувати найактивніших членів ветеранського осередку на зібрання до обласного управління внутрішніх справ.

Зустріч в обласній міліції розпочалася з походу до меморіальної дошки, встановленої на честь першого генерала Тернопільщини часів незалежної України Романа Подсаднюка. Багато нинішніх пенсіонерів та ветеранів особисто знали Романа Олександровича, служили з ним. Подякувати їм за пам'ять про чоловіка прийшла дружина Світлана Іванівна.

- Наша родина вдячна усім, хто шанує пам'ять про Романа Олександровича. 10 листопада знаменне особисто для мене ще й тим, що цього дня, такого ж сонячного та погожого як ми з моїм чоловіком побралися. Недовго нам судилося бути разом. Важка недуга підступно вирвала з життя батька двох наших синів. Але залишилися діти. вони продовжують татову справу - обоє служать в правоохоронних органах. Про міліцейську професію мріє й 14-річний онук. Гадаю, батько, дідусь гордився б ними.

Після покладання квітів до меморіальної дошки, ветерани та пенсіонери зібралися в актовій залі обласного управління міліції. Від урочистостей відмовилися, натомість запропонували перенести відзначення дня вшановування ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ з десятого листопада на двадцяте грудня – свято української міліції.

Таку позицію ветеранської спілки пояснив один з її активних членів Зіновій Кизима:

- Це рішення назріло давно. Ми повинні очищуватися від тих стереотипів та догматичних принципів, нав'язаних колись партійними структурами. Наше суспільство загалом та міліцейське середовище зокрема повинні орієнтуватися на ті цінності, які відстоював Майдан, за які гинуть наші воїни на сході.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До України прибуло 40 ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ